MHP'nin milletvekilleri aday tanıtım törenine katılan ve burada parti rozetini taktıktan sonra bir konuşma yapan Ergun, "AKP'nin PKK ile başlattıkları Anayasa değişikliklerini rahatça yapabilmenin arzusu içerisinde olduklarını görmekteyiz." dedi.

AK Partililerin devlet kadrolarına geçirilmesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin AK Parti'nin "arka bahçesi" olarak kullanıldığını öne sürerek AK Parti KonyaKadın Kolları Başkanlığı'ndan istifa eden Özgür Ergun, MHP'ye katıldı. 

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'dan parti rozetini alarak yakasına takan Özgür Ergun, AK Parti'ye ağır eleştirilerde bulundu ve neden MHP'ye katıldığını anlattı.

5614e476cbbf341adcd0ef57.jpg

Yaklaşık 10 ay önce AKP Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifaettiğini hatırlatan Ergun şunları söyledi:

"İstifa gerekçelerimi bir basın açıklamasıyla duyurmuştum. Aynı gün, AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın, açıklamamdaki hususlara yönelik inceleme başlatacağına ve bu konularda gereğini yapacağına dair kati söz vermesi sonucu ertesi gün takipçisi olmak kaydıyla bir izale açıklama yapmıştım. Geçen sürede, açıklamamda bahsettiğim konulara yönelik hiçbir girişimde bulunulmadığını derin bir üzüntüyle izledim. Verilen sözler tutulmadığı gibi makro düzeyde birçok yanlışa imza atıldığını da yine üzüntüyle gözlemledim."

MİLLET 7 HAZİRAN'DA AK PARTİ'Yİ CEZALANDIRDI

Özgür Ergun, milletin 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'yi cezalandırarak iktidarı elinden aldığını ifade etti.

7 Haziran sonrası AK Partililerin ve Cumhurbaşkanının koalisyon kurmak istemediğini ve erken seçime karar verdiklerini vurgulayan Ergun, "7 Haziran, siyasi tarihimizde önemli bir dönüm noktası olmuş ve millet 3 seçimdir kati galip olan AKP'yi cezalandırmış ve iktidarı elinden almıştır. Bu seçimde koalisyon hükumeti gündeme gelmiş ama ortaya çıkan tablodan memnun olmayan AKP'liler ve sayın Cumhurbaşkanı, henüz koalisyon ile ilgili bir çalışma yapmadan erken seçim istediklerini açıkça beyan etmişlerdir. Hal böyleyken milliyetçi oylara muhtaç hale gelmiş olan AKP'nin yazılı ve sözlü basında oluşturulan algı operasyonlarıyla her daim milli konularda ayaklarına bağ olan Milliyetçi Hareket Partisi'ni barajın altında bırakmak suretiyle PKK ile başlattıkları Anayasa değişikliklerini rahatça yapabilmenin arzusu içerisinde olduklarını görmekteyiz.

Mesele, Milliyetçi Hareket Partisi'nin koalisyon için 4 milli koşul öne sürmesi meselesi değildir. Mesele, AKP'nin bu 4 milli ve manevi koşula 'hayır' demesidir. Kaldı ki, Anayasa'nın ilk 4 maddesine yapılan saldırılara karşı MHP gerçek anlamda bir müni mücadele örneği vermiştir.

Bu sebeple, siyasi yaşamıma dik duruşun ve milli duyguların yegane adresi MHP'de devam etmeye karar verip sayın il başkanımızın nazik davetlerini kabul ederek milli menfaatlerini parti çıkarlarının üzerinde tutan bir partiye katılmanın onur ve şerefini yaşadığımı beyan ederim. Bu vesileyle 1 Kasım seçimlerinin milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim. Ne mutlu Türküm diyene." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim