Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, seçimin hemen ardından başlayan yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarını değerlendirdi. Başbakan YardımcısıTürkeş, ‘başkanlık sistemi’ tartışmalarını, “Çok zamansız” diye niteledi, yeni hükümetin beklenmesi gerektiğini söyledi. 

‘Epey azaldılar’

 

Milletvekili mazbatasını alan Türkeş, “MHP oylarında düşüş yaşandı. MHP’deki çalkantıyı nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna, “Bunu Saygıdeğer Bahçeli’ye sormanız gerekir. Ben Ak Parti milletvekiliyim” diye yanıt verdi. Türkeş, “MHP’nin aldığı sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu ise, “Onu buraya bir MHP’li arkadaş gelir epey azaldılar ama ona soracaksınız. Ben Ak Parti milletvekiliyim, yakışık almaz” diye yanıtladı.

 

Türkeş, bir gazetecinin, “Sizin de hükümette devam edeceğiniz söyleniyor. Sizin de bir beklentiniz var mı?” sorusu üzerine ise “İnşallah” dedi.

 

‘Bu tartışma için çok erken’

 

Türkeş, başkanlık sistemi tartışmalarına yönelik soru üzerine de, “Bunlar için çok erken. Medyada çok zamansız başlamış anayasa tartışması ve gereksiz. Ortalık bulandırılmaya çalışılan zemini olmayan... Başkanlıkla ilgili bilen bilmeyen konuşuyor. Ben bunların yeni hükümetten sonra meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum”dedi.

 

MHP: Gündemimizde yok

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin ise TBMM’ye kaydını yaptırmasının ardından Türkeş ile ilgili sorular üzerine, Türkeş’in Ak Parti mensubu olduğunu belirterek, “Kurumumuzdan yapılan açıklamalar hukuki süreçlerle ilgilidir. Tuğrul Türkeş ile ilgili bundan sonraki süreç kendi partisinin bünyesinde değerlendirilir. Bizim gündemimizde yoktur” dedi.

Editör: TE Bilişim