Akalın: Türkiye Lübnanlaşıyor, Sevr konuşuluyor

Akalın: Türkiye Lübnanlaşıyor, Sevr konuşuluyor
İYİ Partili Akalın, Bahçeli'nin önerisini Sevr Antlaşması'na bağlayarak Türkiye'nin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve Büyük Orta Doğu Projesi'nin işlediğini söyledi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun' önerisini sert bir dille eleştirdi. Akalın, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin sözlerinin Türkiye'yi bölünmeye doğru götürdüğünü ve emperyalizmin, siyonizmin Büyük Orta Doğu Projesi'nin işlerlik kazandığını belirtti.

'Bu ülkede şu anda Sevr’i konuşuyoruz. Bunu bize konuşturan da bu ülkenin en milliyetçi partisi' diyen Akalın, Türkiye'nin Lübnanlaştığını ve etnik kimlik üzerinden siyasete geçildiğini vurguladı. Akalın, Bahçeli'nin önerisinin Sevr Antlaşması'nın 72. maddesinde yer aldığını, Lozan Antlaşması'nın sorgulanmaya başlandığını ve bunun sonucunda Sevr Antlaşması'nın gündeme geldiğini savundu.

'Ülkemiz bölünmeye doğru gidiyor' diyen Akalın, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bu emperyalizm ve siyonizmin Türkiye’de kurmaya çalıştığı düzen, Büyük Orta Doğu Projesi tıkır tıkır işliyor.'

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.