Göreve geldiği anda ilk icraat olarak belediye binasının kira bedelinde sebepsiz artış ile yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Bu durumun peşi sıra birçok ihalede belediye başkanı olarak yolsuzluklara karışan ve makam odasının mobilyaları için bir servet ödeten İlgezdi bu suçlamalardan sahte müfettiş raporlarıyla kurtulmaya çalıştı.

-Kiranın 25.000 Tl’si kendisine dönüyor-

Göreve geldiği anda belediye binasının kira bedeli üzerinden gayri yasal kazanç elde ettiği savcılığa verilen bir dilekçeyle ortaya çıkan İlgezdi, her ay kira bedelinden 25.000 TL’yi “elden teslim” usulüyle mülk sahibinden geri alıyordu. İlgezdi’nin düzmece bir kıymet bedel raporuyla mülk fiyatını yükseltme talimatı verdiği şikayet dilekçesinde yer aldı. Müfettiş raporuyla tespit edilen usulsüzlüğün soruşturmasına savcılık tarafından halen devam ediliyor.

-İhalelerden gelen rant milyonları-

İlgezdi’nin kira konusundaki yolsuzluğu peşi sıra birçok ihalede de yapılacak yolsuzluğun habercisi oldu. Bu konunun ortaya çıkmasını takiben birçok belediye ihalesi için yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. İlgezdi bu iddialar için “müfettişler gelip gerekli incelemeleri yaptı. Bana dair bir suç unsuru bulunamadı.” Açıklaması yapmıştı. Ancak halk arasında “Halaycı Müfettiş” olarak bilinen Atilla Şahin’in raporlarının gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı.

Şikayetler sonrasında yeniden yapılan incelemeler ve ortaya çıkan müfettiş raporları, belediye hizmet binasının kiralanmasından, belediye binalarına temizlik elemanı alımına kadar birçok ihalede yolsuzluk ve usulsüzlük tespit edildiğini ortaya koydu. Bu raporlar üzerine yolsuzluk dosyaları müfettişler tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

-Apartman parasına mobilya- 

Yolsuzluk soruşturmalarıyla başı dertte olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin makam mobilyalarına ödenen para duyanların dudağını uçuklattı. Mobilya bedeli olarak ödenen 1.600.00 Türk Lirası işitenleri dehşete düşürdü.

Yıllardır belediye imkanlarıyla oluşturduğu saltanatında bir lüks tutkunu haline gelen İlgezdi, bu tutkusu için belediye kaynaklarını kullanmaktan çekinmiyor. Toki tarafından belediyeye bağışlanan yeni belediye binasındaki makam odasının mobilyaları için yapılan ihale sonucu kazanan firmaya belediye kasasından 1.600.000 TL para ödenmesi Ataşehir’de tepkiyle karşılandı.

O kadar parayla ultra lüks apartman dikilir.” Diyen vatandaşlar “ Cebimizden çıkan vergilerle lüks makam odaları kuruluyor.” Sözleriyle rahatsızlıklarını ve tepkilerini dile getiriyor. Bu tepkiler üzerine zor durumda kalan İlgezdi’nin misafirlerini ihtişamlı makam odasında kabul etmediği, görüşmeler için başka bir oda kullandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim