AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da partisinden istifa etti. Özdalga dün iki vekille birlikte ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.
İşte Özdalga’nın istifa konuşmasından satırbaşları:

“TÜRKİYE YANLIŞ BİR YOLA GİRDİ”

Uluslararası zeminde Türk hukukuna gölge düşürüyor. He ne olursa olsun yolsuzluk iddialarının komplo olduğu ileri sürülerek üstü kapanmaya çalışılmasın. Bu yol yanlış. Danıştay iptal etmiş.Danıştay kararı beklenmeden bu yönetmelik yürürlükten kaldırılmalıdır.
Sakın ola Danıştay tarafından iptal edilen yönetmelik benzeri bir yönetmelik hazırlanmamalıdır.17 Aralık’tan itibaren Türkiye yanlış bir yola girdi. Adli polis üzerindeki siyasi baskılar kesinlikler kaldırılmalıdır.

''YARGIDA KRİZ YOK YARGIDA MÜDAHALE VAR”

Polis teşkilatımızdan tamamen ayrı sadece savcıların emrinde çalışan adli kolluk teşkilatı kurmamız gerekiyordu, standart da budur. Danıştay’ın iptalinden sonra benzer bir adım benzer bir hukuki metnin ortaya konulma yoluna gidilmemelidir. Sert yöntemleri uygulayanlar da polisimizin etkili bir şekilde görev yapamayacağını görmelidirler diye düşünüyorum. Yargıda kriz olduğu söyleniyor. Yargıda kriz yok, yargıda müdahale var. Bu müdahale kalkarsa yargıda kriz yok.Bu gidişin demokratik rejim içinde sürdürülebilmesi mümkün değildir. Türkiye’nin kritik bir yol ayrımında olduğunu düşünüyorum. Yazılı metinde ihmal etmiştim. Polis binalarımıza medyanın girmesini yasaklayan uygulamadan da mutlaka vazgeçilmelidir.
‘DİSİPLİNE SEVK EDİLMESEYDİM…’

Medyanın yasaklanması açıklanabilir bir durum değildir. İnanç ve vicdan özgürlüğünün önünün açılmasına destek verilebilmesi için 2007’de Ak Parti’ye katılmıştım. Parti genel merkezinin dün akşam bizlerle ilgili aldığı kararla Ak Parti üyeliğinden ayrılıyorum. Kendi durumumdan sorumluyum. Diğer arkadaşlarım ne yapıyor nasıl davranıyor o benimle ilgili değil. Bu gelişmelerden dolayı ciddi bir rahatsızlığım vardı. Disipline sevk edilseydim burada istifa açıklaması yapabilir miydim bilmiyorum. Ama açıklamalar sanırım durumu hızlandırdı bilmiyorum.
“ÇOK CİDDİ ENDİŞELERİM VAR”

de bir açıklama yaptım. Sayım Cumhurbaşkanımızın yetkileri çerçevesinde müdahale etmesini, çıkış yolu aranmasını önermiştim. Çünkü eğer mevcut gidiş devam ederse çok ciddi endişelerim var. Farklı şeylerin yapılması gerekiyor. Devlet ve rejim krizi olarak görüyorum.Çok ciddi bir krizden geçiyoruz. Bu gidişin demokratik rejim içerisinde sürmesi mümkün değil. Yaşayarak göreceğiz hep beraber.

15 GÜNDE 6 İSTİFA!
Son iki haftada AKP’den istifa eden milletvekili sayısı 6′ya çıktı. AKP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 322′ye düştü.
İşte son istifalar;
AKP İstanbul milletvekili Hakan Şükür
AKP Trabzon milletvekili Erdoğan Bayraktar (henüz resmi olarak açıklanmadı)
AKP Ordu milletvekili İdris Naim Şahin
AKP İzmir milletvekili Erdal Kalkan
AKP İzmir milletvekili Ertuğrul Günay

Editör: TE Bilişim