Sözcüsü Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye adeta bir milli mücadele vermektedir. Tıpkı Kurtuluş savaşı’nda olduğu gibi. Bunu milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. MHP ile görüştüğümüz ittifak meseleler milli mütabakatın adımıdır. İttifak meselesini itibarsızlaşmaya çalışıyorlar. Türkiye çok ciddi anlamda milli ve yerli unsurların milli mutabakatına ihtiyacı vardır. Önümüzdeki süreçte komisyonlarla konuşulacaktır. AK Parti ittifak konusunu çalışmaktadır. Teknik meseleden ziyade milli mutabakat meselesidir. Üçer kişiden oluşan bir komisyon kurulacak.

Ünal'ın açıklamalarından satır başlar şöyle:

Güncel siyasetle ilgili düşüncelerini paylaştılar. 24 tane milletvekilimiz söz istedi ve yaklaşık 2 saat 20 dakika süren toplantıda 24 vekilimizden 13 vekilimiz konuşabildi. Kalan 11 milletvekilimiz de önümüzdeki toplantıda söz hakları baki olmakla birlikte, toplantıyı bitirdik. Bildiğiniz gibi sayın cumhurbaşkanımız külliye'ye muhtarlarla buluşacak.

ERDOĞAN - BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ... İTTİFAK KONUSUNDA SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK

Bu konu uzunca bir zamandan beri Türkiye'nin gündeminde. Çünkü 15 Temmuz'dan hemen sonra Türkiye'nin önünde bir fotoğraf açık ve net şekilde ortaya çıktı. 15 Temmuz sonrası bu mücadelenin, 4 terör örgütüyle Türkiye'nin mücadelesi var. Türkiye'nin hem sınır güvenliği hem sınır illerini korumak için Suriye'de Irak'ta sürdürdüğü bir mücadele var. Bu süreçte ortaya çıkan net fotoğraf şudur. Türkiye adeta bir milli mücadele vermektedir.

Doğal olarak da bu milli mücadele bir milli mutabakatı gerektirmektedir. Biz ittifakı, bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz.

Bizim Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir mutabakatın adımıdır. Birileri tıpkı 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi, sokağa çıkıp devletine sahip çıkan kahramanları itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi bu milli mutabakat meselesini de itibarsızlaştırmaya çalıştıkları meseleler gibi, yok efendim Bahçeli şöyle yaptı, MHP şöyle yaptı, AK Parti şöyle yaptı gibi basit değerlendirmelerle meseleleri ele alıyorlar.

Dünkü görüşmede de bu konu ele alınmıştır. Oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele de teknik olarak çalışılacaktır. AK Parti zaten uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak teknik meseleden ziyade milli mutabakat meselesidir.

Son derece olumlu ve verimli bir görüşme olarak tanımladı.

MHP YASAL ZEMİNE OTURTMAK İSTİYOR…

AK Parti’nin kendi içinde sürdürdüğü çalışma vardı. Daha önce ne demiştik? Siyasi partiler kendi teknik çalışmalarını yapacaklar. Parti organlarında bu mesele görüşülecek. Kendi çalışmaları tamamlandıktan sonra da karşılıklı olarak partiler görüşmelerini gerçekleştirecek demiştik. O aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bunlar tarih olarak belirlenmiş değil.

Şu anda konuştuğumuz MHP ve diğer unsurlarla bizim düşündüğümüz bu büyük milli mutabakatın çerçevesini konuşuyoruz.

Uyum yasalarıyla ilgili diğer siyasi partilerle yapacağımız istişareler ayrı bir bahistir. AK Parti çalışmalarını tamamladıktan sonra, Meclis grubu olarak istişarelerini yapacaktır.

Editör: TE Bilişim