KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın "Haber Merkezi" isimli programına konuk olan Karar yazarı Akif Beki, Türk tipi başkanlık adı altında getirilen yeni sistemle ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Ak Parti'nin MHP'ye muhtaç olduğu, MHP olmadan yüzde 50'nin üzerine çıkamayacağı şeklindeki yorumları gündeme getiren Cilara, Beki'ye konuyla ilgili görüşlerini sordu.

"Bu düzenlemenin Ak Parti'yi zora soktuğu kesin" diyen Beki, "Bu düzenlemenin Türkiye'yi koalisyonlardan kurtarmadığı da ortada, koalisyonlara mahkum etti. Hiçkimse tek başına, kendi kendine gelemiyor, öyle bir tablo var şuan. İlla ön koalisyonlar olacak, seçim ittifakları olacak" diye konuştu.

Ak Parti'nin tek bir oya bile muhtaç hale geldiğini söyleyen Akif Beki şöyle devam etti:

"Düne kadar koalisyonlar kötü diyen iktidar kendini koalisyonlara mahkum etti"

"Ak Parti hala Türkiye'nin en büyük partisi, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da hala en büyük kamuoyu desteğine sahip en popüler siyasetçi. Bu ikisini bir kere teslim edelim fakat yüzde 50 artı 1 ile çıta çok yukarı çıktı. Ve Ak Parti, kendini zora soktu, kendi kendini sıkıştırdı. Düne kadar da koalisyonlar şöyle kötüdür, böyle kötüdür, koalisyonlar öcüdür, ülke koalisyonlara mahkum edilmemeli, koalisyonlar istikrarsızlıktır, ülkeyi batırır, 90'larda ülkeyi batırdı diyen iktidar kendi kendini ön koalisyonlara, seçim ittifaklarına mecbur etti. İrili ufaklı ne bulursa bir oy bir oydur artık. Papuç pahalı, iş sıkı. Bir oyun bile hesabını yapmak zorunda. Bırakın 100 bin oyu olan bir partiyi yanına çekmeyi, hiçbir oyu gözardı edemez."

Akif Beki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ak Parti'de hedef tahtasına oturtulan başka isimlerle ilgili şu sözleri söyledi:

"Zaten onlara kulak verilseydi bugün bu zorluk da ortaya çıkmayacaktı, bu sistem kurgulanırken bakın koalisyonları ortadan kaldırmıyor, tam tersine koalisyonları vazgeçilmez hale getiriyor diyenlere kulak verilseydi buna yol açılmayacaktı. Onlara kulak vermek bir tarafa bunlar partinin kafasını karıştırıyor diyerek bünyeden atılıyor."

Editör: TE Bilişim