Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği öne sürülen Çorum Belediye Başkanı istifa etti. İstifa eden Muzaffer Külcü’nün yerine önümüzdeki günlerde belediye meclisinde seçim yapılacak.

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Külcü, istifa süreci ile ilgili gazetecilere açıklamalar yaptı. Külcü’nün istifasının ardından belediye meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeni belediye başkanını seçeceği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, ismi FETÖ ve çeşitli yolsuzluklarla anılan Çorum’un AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasını istemişti. İstifanın hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde AKP, Çorum’da 6. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirmişti. Erdoğan da o kongreye katılarak Külcü ile görüşmüştü.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Külcü, istifa süreci ile ilgili gazetecilere istifasını açıkladı. Külcü'nün istifasının ardından belediye meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeni belediye başkanını seçeceği öğrenildi.

MUZAFFER KÜLCÜ KİMDİR?

Muzaffer Külcü, 1971 yılında Çorum'da doğdu. İlkokulu Bayat Köyü'nde, orta ve lise eğitimini ise İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarından itibaren aktif olarak çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. 1991-1992 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümünde okurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra, bir süre Çorum Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Eylül 2001 tarihinde AK Parti'nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Editör: TE Bilişim