Siyasete son günlerde İt ve Köpek kelimeleri damga vurdu. CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan son çıkan KHK nedeniyle Ak Parti hükümetini eleştirirken, “Benim bir sürü itim var” cümlesini kullandı. Bu cümle büyük tepkiye neden oldu. O kelimeye tepki gösterenlerden Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Elvan Göçer “Demokrasi nöbetlerinde sokağa çıkamayan hainler kimin köpeğisiniz onu söyleyin” dedi.

İşte bu hafta yaşanan İt’li Köpek’li siyaset.

BENİM BİR SÜRÜ İTİM VAR

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, katıldığı bir radyo programında hafta sonu yayımlanan 696 sayılı KHK'nin 121. maddesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Aldan açıklamasında, “Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır” dedi. Ömer Süha Aldan’ın bu sözleri, özellikle Ak Parti cephesi başta olmak üzere çeşitli kesimlerde büyük tepkiye neden oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ömer Süha Aldan’ın sözleri ile ilgili soruşturma başlattı.

SİZ KİMİN KÖPEĞİSİNİZ

Bu sözlere en ilginç çıkış ise Muğla’dan geldi. Geçtiğimiz dönem Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan ve halen Ak Parti’de etkin şekilde siyaset yapan Elvan Göçer kişisel facebook adresinden yaptığı açıklamada, “Vatanımız ve Bayrağımız için 15 Temmuz akşamı sokağa dahi çıkamayan hainler bizi it olarak görüyormuş. Biz Bu Aziz Vatan ve Şanlı Bayrağımız için it bile olmaya razıyız.

Siz ve sizin gibi düşünenler,15 Temmuz'da ve 26 gün boyunca Demokrasi nöbetlerinde sokağa çıkamayan hainler kimin köpeğisiniz onu söyleyin.

Liderimizin sonuna kadar arkasındayız...Yılmak Yok...” dedi.

Elvan Göçer son olarak da Ömer Süha Aldan’ın fotoğrafını paylaşarak, "Havlamasını bilmeyen it,ağıla düşürür kurt. -----Alıntı----“ yazısını paylaştı.

Editör: TE Bilişim