Bülent Sayın

https://www.facebook.com/bulent.sayin1?fref=nf

Bir ara bizi başkan Zeynel Abidin Kıymaz sanmışlardı.Eğer bizdeki yazmak için zaman bolluğu onda olsaydı o şimdi bir dünya ansiklopedisi yazmış olurdu. Halbuki o Avrupa'da seyhat ederken biz günde 24 saatlik düşüncenin ürünü bu sahifede yazılar paylaştık.
Neyse Zeynel Başkan bir yazı yazmış. Devlet Bey'i eleştirmiş. Partiyi büyütmedi diye. Biz de bazen başkanın mantığından giderek MHP'yi eleştirdik. Hatta sevgili Mustafa Gündogan başkana "sizin fikirlerinize karşı olduğumuz için değil, az çalıştığınız için sizi eleştiriyoruz" dedik.
Eğri oturalım doğru konuşalım. Eğer bu ülke Devlet Bahçeli'yi sadece partisinin çıkarlarını düşünenen, sadece koltuğunu düşünen bir lider olarak zan ediyorsa korkunç derecede yanılıyor. O, bu ülkenin güvenlik sigortasıdır.

Bu ülkede öyle güruhlar ortaya çıktı ki AK Parti hükümeti düşsün de isterse ülke batsın, Türkiye bir Irak bir Suriye olsun yeterki Ak Parti iktidardan düşsün. Hatta Türkiye Gezi olayları ile viran olsun ama AK Parti hükümetten düşsün. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. Devlet Bahçeli tek ülkücüyü dahi o olayların içine sokmamıştır.

Bahçeli herşeye hayır dedi. Başta gördüğü şuydu. Bu ülke, kendine aşırı güven gelmiş, şımarmaya başlamış % 13'le barajı aşmış, 80 vekille TBMM'ye girmiş, yenilmezlik ünvanına sahip sürekli kazanmış bir HDP'i taşıyamaz. Onun bütün stratejisi vatandı milletti. HDP'e iyi bir ders verilmesi lazımdı nitekim seçimde bu dersin alası verildi. Şimdi HDP'in en başındakiler bile yandaşlarının Diyarbakır Hakkari Van, Şırnak sandıklarında yaptıkları zorbalıkları sahtekarlıkları biliyor. Devletin bunlara göz yumduğunu da biliyorlar. HDP'in gerçek oyu % 6 dır Devlet dışarıda serserilik yapmasınlar diye onları meclise sokulmuşlardır. Bu dersi onlara veren Bahçelidir. Bahçeli Baykal'ın TBMM başkanlığını önleyerek MHP imajını kurtarmıştır.Geçmişini kurtarmıştır. 2007'de TBMM girip Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçerek Türkiyeyi büyük bir badireden kurtarmıştır.

Bu konuda başkan Kıymaz'ın görüşlerine kesinlikle katılmıyoruz Kıymaz başkan da MHP vekil çıkarsında ne olursa olsun. O da başarıyı ülke menfaatinde değil de vekil sayısında görüyor.

Editör: TE Bilişim