AKP’de isyan teşkilatları da ayağa kaldırdı. Fethullah Gülen’in bedduasıyla sarsılan AKP’de teşkilat yönetimleri aynı yolu izledi. Fethiye teşkilat yönetimi “hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek 30 partiliyle birlikte istifayı bastı. AKP’li başkan ise giderayak sert açıklamalar yaptı.  

CEMAATİN İPİNİ ÇEKEN VEKİLE İSYAN

Kamuoyunda daha önce de “cemaatin teşkilatlarda ipini çeken vekil” olarak bilinen AKP Muğal Milletvekili Ali Boğa yine hedefteydi. Yaklaşık 1.5 ay önce AKP Genel Merkezi tarafından atanan ancak oluşturulan yönetim yine genel merkez tarafından onaylanmayan AKP Fethiye yönetimi“Bizlerin gururunu yerle bir ettiler. Şamar oğlanı değiliz” diyerek 30 kişi ile birlikte istifa etti. AKP’nin başkanı Arif Bozyel’in hedefinde ise AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa vardı. “Bana verilen görevi geri iade ediyorum. Bu işin bu noktaya gelmesine Milletvekili Ali Boğa sebep olmuşturMilletvekili Ali Boğa’ya hakkımı helal etmiyorum” diyen Bozyel, “Ben ve arkadaşlarımın onurunu ve gururunu hiçe sayan milletvekili Ali Boğa’ya hakkımızı helal etmiyoruz. Parti içinde çok büyük sıkıntılar var. Kendi yandaş kadrosunu belirlemek için yapmadıkları kalmadı.” dedi. Yönetim olarak toplu istifa kararı aldıklarını söyleyen Arif Bozyel, “Vekilin egosu bizleri bu noktaya getirdi. Yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

 

PARALARI DA GİTTİ

İstifa eden AKP’li başkan Tayyip Erdoğan’ın Fethiye ziyaretine gönderme yaparak şunları söyledi. “Partimizin bazı ödemeleri var ama biz yönetim kurulu onaylanmadığı için hesaplara müdahale edemiyoruz. Yönetimin görevlendirmelerinin yapılması ve bu ödemeleri yapmamız lazım. Ama bunun dışında Başbakanımızı Fethiye’de karşılarken bazı masraflarımız oldu. bu masrafları arkadaşlarla faturasız olan kısımları beraber cebimizden karşıladık. Ama faturalı olan kısımlara müdahale edemiyoruz. Parti kasasında paramız olmasına rağmen hiçbir kuruşuna dokunmadan Başbakanımızın karşılanmasını tamamen arkadaşlarımla beraber yaptım”

Editör: TE Bilişim