AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Taraf 'ın fişleme haberlerinin "Demokratik rejimin başlıca can damarlarından basın özgürlüğü sınırları içindeki bir gazetecilik olayı" olduğunu söyledi.

Taraf 'a konuşan Özdalga; 2004 yılındaki MGK kararının yayımlanmasına ilişkin "Esasen basının temel görevlerinden biri, fişleme gibi devletin vatandaşlarına karşı yaptığı ve üstü örtülü kalmış hukuk dışı işlerin gün ışığına çıkarılmasını sağlamaktır. Sevinerek görüyorum ki, fişlemeyle ilgili yayının suç teşkil etmediği konusunda geniş bir görüş birliği var.

 

Taraf yayınlarının bir yargılama konusu olması, basın özgürlüğümüz ve Türkiye'nin görüntüsü dahil, her bakımdan olumsuz sonuçlar doğuracak. Bugüne kadar başta Taraf gazetesi, basın organlarında benzer bilgiler defalarca yayınlandı ama kovuşturmaya uğramadı. Çok da iyi oldu. Bu kez farklı bir uygulama yapılırsa, selektif adalet, keyfi ve duruma göre farklı uygulanan adalet izlenimi doğacak" dedi.

Özdalga, sözlerini şöyle sürdürdü: "MGK'nın yetkisi dışına çıkarak aldığı ve yürütme organının yok saydığını açıkladığı bir kararı yayınladığı için gazete ve gazeteci mahkûm edilemez." Demokratik rejimde devletin üzerine "gizli" damgası bastığı her bilgi veya belgenin yayınlanmasının suç teşkil etmeyeceğini ifade eden Özdalga, basın özgürlüğü ve yurttaşların bilgi edinme haklarının esas olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim