5 Haziran'da da Diyarbakır'da 4 kişinin hayatını yitirdiği, 200 kişinin yaralandığı benzer bir saldırı yaşandığını hatırlatan Bakan Eroğlu, “Biliyorsunuz daha önce Diyarbakır'da seçimlerden önce sırf barajı aşsın diye, mağdur görünsünler diye böyle bir provokatif eylem yapıldı. Aynı filmi biz Diyarbakır'da gördük, başka yerde gördük.” dedi. Eroğlu'nun bu açıklaması sosyal medyada en çok tepki alan açıklamalar arasında yer aldı.

Bakan Eroğlu'nun açıklamasına benzer bir yorum da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den geldi. Zeybekci, “7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis'e, belirli bir görüşü temsil ettiğini iddia edenler 80 milletvekiliyle girdikten sonra tekrar silaha sarılma talimatını, emrini almasıyla Türkiye'deki huzuru bozmak, birlik beraberliğine kastetmekle hemen hemen aynı yöntemler, aynı bilinçle ve aynı kaynaktan verilen saldırı talimatı olduğunu düşünüyoruz. Yani bunun başka şehirlerde, 7 Haziran seçimlerinden önce bir yerlerde, bir toplantı, miting sırasında yapılan saldırılarla bence benzerlikleri de vardır.” ifadelerini kullandı.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise Ankara'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yayımladı. Hedef gösteren açıklamaların teröre hizmet edeceğini vurguladı. Binali Yıldırım, “Hedef gösteren açıklamalar, teröre hizmet eder. Vahşet, kan ve gözyaşı isteyenleri sevindirir.” tepkisini gösterdi.

Editör: TE Bilişim