1 Eylül 2015’ten itibaren yürüten Mehmet Ali Dündar, düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da istifa ettiğini duyurdu.

Her türlü terör örgütünün karşında durarak tüm tehditlere rağmen görevi başarıyla sürdürmek için gece gündüz, köy, köy, ve ev, ev gezerek çalıştıklarını kaydeden Mehmet Ali Dündar, ailesinden ve partililerden helallik alarak partinin önünü açmak üzere görevi bıraktığını dile getirdi.

3 yıl boyunca taşımaktan büyük şeref ve onur duyduğu il başkanlığı görevini emanet olarak görüp, gücünün yettiğince hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını ifade eden Dündar, "Görev yaptığımız süre içinde tarihi olaylara tanıklık ettiğimiz bu süreçte, başta FETÖ olmak üzere bütün kirli oluşumlara karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kesintisiz devam edecektir. Mücadelemiz kuklalarla değil, kuklacılarla oldu. 1993 yılında başlayan siyasi hayatımın başlangıcı olan bu kutlu davada, hizmet etmeye devam ettim. Bu milletin aziz evladı Cumhurbaşkanımızın bu ihanet yapılanmalarına karşı mücadelesinde de kendisini yalnız bırakmadık” dedi.

"TÜM TEHDİTLERE RAĞMEN ÇALIŞTIK"

Bölgede terör örgütünün büyük acılar yaşattığını belirten Dündar, tüm tehditlere rağmen çalıştıklarını söyledi. Dündar, "Çukur siyasetiyle halkımızın canına kast ettiği, mallarını, evlerini, barklarını başlarına yıktığı sürece rağmen aldığımız bütün tehditlere karşın gezilmedik köy, mahalle, sıkılmadık el, halkımızın acısını ve sevincini paylaşmak için gidilmedik taziye ve düğün bırakmadık” diye konuştu.

VAN İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da istifa ettiğini duyurdu. Soğanda, 1968 yılında Van-Özalp’ta doğdu. İlkokulu Özalp’ta, orta öğrenimini Van İmam Hatip lisesinde lise birincisi olarak tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Van’da başladığı serbest avukatlık mesleğini halen sürdürmektedir. Van Belediye Başkanlığı ve Van Bağ-Kur İl Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarının yanı sıra birçok özel kuruluşun hukuk müşavirliğini ve avukatlığı görevini üstlendi.

Van Barosu’nda dört dönem yönetim kurulu üyeliği görevine, bir dönem ise Baro disiplin kurulu başkanlığına seçildi. Bu sürede Van Bölge Barosu Başkan Yardımcılığı, Baro Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim