AKP'de yaşanan istifalara hergün yenileri ekleniyor. Bugünün istifaları Bursa, Mardin ve Şırnak'tan...
 BURSA BÜYÜKORHAN TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ
AKP Büyükorhan İlçe Başkanı Bülent Yiğit ve yönetim kurulu, görevlerinden istifa etti.
Bülent Yiğit, yaptığı açıklamada, istifa dilekçelerinin Ak Parti Bursa İl Başkanlığına ilettiklerini söyledi.
Seçim sürecinde işlerinin yoğun olması ve ayrıca işi nedeniyle kendisinin de zarar göreceği sebebiyle faydalı olamayacağını düşünerek istifa etme kararı aldığını dile getiren Yiğit, şunları kaydetti:
“30 Mart’ta yapılacak olan seçimlere az bir zaman kala böyle bir karar almam yadırganabilir. Ancak işlerimin çok yoğun olması ve bu süre zarfında seçim çalışmalarında partime faydalı olamayacağımı düşünerek ben ve 15 kişilik yönetim kurulumuzla birlikte istifa etme kararı aldık. Partime ve hiçbir kişiye kırgın değilim. Aksine elimden geldiğince partim için çalışmaya devam edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”
MARDİN'DE AKP'DEN İSTİFALAR
Mardin Yalım Belediyesi Meclis üyeleri Ahmet Allak ve Faraç Arslanhan partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Allak ve Arslanhan, Mardin'de partinin kuruluş tarihinden bugüne kadar dönüşümlü olarak sürekli aynı isimlerin tercih edilmesi ve yetkilerin aynı şahısların tasarrufunda olmasının AK Parti ile bağlarının kopmasına neden olduğunu açıkladılar. Yalım Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Allak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sloganından yola çıkarak gönül verdiğimiz AK Parti'nin 17 Şubat 2014 tarihinde belli olan meclis üyeliği listesinde gördük ki Mardin'de partinin kuruluş tarihinden bugüne kadar dönüşümlü olarak sürekli aynı isimlerin tercih edilmesi ve yetkilerin aynı şahısların tasarrufunda olması AK Parti ile bağlarımızın kopmasına neden olmuştur. Bu bağlamda AK Parti'den istifa ediyoruz. Yalım beldesindeki AK Parti meclis üyeliğimizden de istifa edip görevimize bağımsız olarak devam etme kararı almış bulunmaktayız. Seçimin Mardin ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."
AK Parti Midyat İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Şeyhmus Arslan da AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden istifasını duyuran Arslan, "Gördüğüm lüzum üzerine AK Parti yönetim kurulu üyeliği ve AK Parti üyeliğimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. Arslan'ın önümüzdeki günlerde istifasına ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
Cizre'de AK Parti'den istifa etti
Şırnak'ın Cizre İlçesinde istifa etti
 

Editör: TE Bilişim