Ancak ilk kez, Erdoğan'ın bizzat ABD'li yetkililerin de olduğu özel bir toplantıda 'Geleceğin Başbakanı' denilerek dönemin gazetecilere ve İstanbul sermayesinin etkili bazı isimlerine takdim edildiği toplantıyı, o toplantıya Erdoğan'ın danışmanlarının davetlisi olarak katılan ve toplantının sonunda Erdoğan'ın ikinci danışmanı olması teklif edilen Erol Mütercimler anlattı.

Ulusal Kanal'a konuk olan Erol Mütercimler, son kitabı 'Hayat Bir Tesadüf'te anlattığı o anekdotu canlı yayında izleyicilerle paylaştı.

ABD'nin Eski Ankara Büyükelçilerinden Morton Abramowitz'in Erdoğan'ı parlatma operasyonunu anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasına karar verildiği yıllarda MHP- DSP koalisyonunun olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bilindiği gibi 2002 yılında Bahçeli kimseye sormadan erken seçim kararı almıştı.

Öte yandan şu günlerde yeni parti çalışmalarına tam hız devam eden Meral Akşener ise AKP kuruluşunda yer almak istemediğini defalarca açıklamıştı. Akşener o yıllarda yapılan hesapları görmüş olmalı...

MÜNCİ İNCİ'NİN EVİNDEKİ TOPLANTI

Erol Mütercimler, 1999'da Münci İnci'nin evindeki o toplantı hakkında şunları anlattı:"Bana davet Münci İnci'den geldi. Nail Keçili ile birlikte Recp Tayyip Erdoğan'ın PR ve halkla ilişkiler işini aldıklarını ve Durusu Konakları'ndaki evinde bir sabah kahvaltısında konuüğu olacağını ve benim de bu toplantıya katılmamı istediklerini söyledi. Ben evde Münci İnci, Nail Keçili, ben, Tayyip Erdoğan ve onun bir kaç adamının olacağını düşündüm"

O TOPLANTIDA KİMLER VARDI?

"İçeri girdim manzara şu: Duvarın önündeki kanepede oturanlar, Fehmi Koru,Emin Şirin, Nazlı Ilıcak, Yalçın Doğan. Arkada ayakta duran Bülent Akarcalı, salonda dolaşanlar: Vakıflar Bankaıs Genel Müdürü Fehmi Gültekin, Tezcan Yaramancı, Güler Kömürcü, bir de yağ fabrikası olduğu ifade edilen bir hanımefendi vardı ve herkesin el falına bakıyordu."

TUĞRUL TÜRKEŞ ABD KONSOLOS YARDIMCISI HANIMLA EL ELE GELDİ

Ardından Tayyip Erdoğan yanında bir adamıyla birlikte geldi. Onun peşinden ise dönemin ABD İstanbul Konsolos Yardımcısı (Kate Schertz) hanımefendi ile birlikte Tuğrul Türkeş el ele birlikte içeri girdiler. Aynı otomobille geldiler. Morton Abramowitz 1996'da Erdoğan'ı keşfediyor, 1999'da parlatmaya başlıyor.

CEZAEVİNDE EĞİTİLDİ

Erdoğan'ın o görüşmede çok mülayim ve uyumlu konuştuğunu söyleyen Mütercimler, toplantının ardından Münci İnci'nin kendisine 'Tayyip Bey bu ülkeye Başbakan olacak' dediğini, kendisinin ise 'O zaman psikolojisini hiç iyi görmedim. 5-6 ay yurt dışına gönderin dinlensin, mümkünse İngilizce öğrensin' dedim. Münci İnci ise Tayyip Bey'in zaten cezaevi sürecinde üniversitelerden taşınan hocalardan eğitim aldığını ve İngiltere'de bir kolej ayarlandığını söyledi.

DANIŞMANLIK TEKLİF EDİLDİ

Erol Mütercimler, bu görüşmenin ardından Erdoğan'ın hukuk müşavirinin kendisini ziyaret ettiğni ve "Tayyip Bey'e 5 kişilik bir danışman listesi sunduk. Siz ikinci sıradasınız" dedi. 'Birinci sırada kim var, beni niye yazmadınız' diye takıldım. Birinci sırada Nabi Avcı vardı. Diğer 3 ismi hatırlamıyorum. O görüşmede de Tayyip Bey'in hukuk müşaviri kendisine 'Tayyip Bey Başbakan olacak' dediğini anlattı.

Editör: TE Bilişim