Eski MHP Milletvekili Meral Akşener olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve genel merkez tarafından kapatılan Samsun teşkilatına destek için yaptığı miting sonrasında özel bir otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kongre süreci gerçekleşmezse ne yapacağı sorusu üzerine konuşan Akşener, kongrenin yapılmamasını isteyen herkese karşı çıkarak meydan okudu.

“HAYATIMIN HİÇBİR DÖNEMİNDE KİMSEYİ YARI YOLDA BIRAKMADIM”

Kongrenin gerçekleşeceğini umduğunu ifade eden MHP Eski Milletvekili Meral Akşener, “Kongre süreciyle alakalı olumlu bir karar çıkacağını düşünüyorum. Karar nasıl çıkarsa çıksın hayatımın hiçbir döneminde kimseyi yolda bırakmadım. Bizim gibilerin kaybedecek bir şeyi yok. Ama gencecik il ve ilçe başkanları milletimizin sesine kulak vererek kongre ve büyük kurultayın toplanması için imza attılar. Görevden alınma riskini aldılar. Ama buna karşılık illeri kapatıldı. Böyle bir durumda bu arkadaşlarımızı yolda bırakan, öznesi Meral Akşener olan bir düşüncem olamaz. Bundan sonra Meral Akşener’in şahsına ait hiçbir düşüncesi olamaz. Bir bütün olarak yola çıktık. Nereye kadar gidersek oraya kadar gideceğiz. Bana genel olarak ağırlıkla havuz medyası tarafından ‘olumsuz bir sonuç çıkarsa bir B planı devreye girecek’ diye soruluyor. Hiçbir yere birkaç atla gitmedim. Hep tek atla gitmişimdir. Dolayısıyla hiçbir planım yok. Arkadaşlarımız nereye kadar bu mücadeleyi sürdürmek istiyorlarsa onlarla beraber oraya kadar sürdüreceğim. 'Ayrılıp gider misini?' diye soruyorsanız eğer, öyle bir şey olmayacak” diye konuştu.

“KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞTAYIZ”

Köprüden önceki son çıkışın olağanüstü kongre olduğunu işaret eden Meral Akşener, “Rahmetli annem bana ‘traktör gibisin, zor ısınıyorsun ama bir türlü durmuyorsun’ derdi. 2. bir alternatifi hiç düşünmüyorum. Ben şimdi başladım gidiyorum. Arkadaşlarımla birlikte. Bu olağanüstü kongreyi Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Türkiye köprüden önceki son çıkışta. Ben tarihçiyim. 22 yıldır politika yapıyorum. Çok şeye şahit oldum ama şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar öyle ki gerçekten köprüden önceki son çıkıştayız” şeklinde konuştu.

“ELLERİNDE HANGİ GÜÇ VARSA KULLANSINLAR, BU KONGRE YAPILACAK!”

Akşener, "MHP’nin kongresi köprüden önceki son çıkış için bir çaredir. Bu kongre sadece MHP’nin iç meselesi değildir. Bu milletin ve devletin beka sorunudur artık. Onun için ben hukukun her şeye rağmen işleyeceğini inanıyorum. Hala hakimlerin var olduğuna inanmak istiyorum. Havuz medyasından yola çıkarak hükümeti desteklediği ilan eden yandaş kesime baktığınız zaman MHP’nin iç meselesi ile Türkiye’nin meselelerinden daha fazla ilgilendikleri görünüyor. Bunun anlamı, MHP’nin bugünkü şartlarından iktidarın memnun olduğu ortaya çıkıyor. Biz memnun değiliz. Bir partinin başka bir partinin iç işlerine bu kadar karışması ayıptır. Sarayın beni istemediği açık ve kesin. Ne yapılırsa yapılsın, kim hangi gücü kullanırsa kullansın, ben iğnenin deliğinden geçmiş bir politikacıyım. Mümkün değil. Meydan okuyorum. Ellerinde hangi güç varsa kullansınlar. Ama bu kongre yapılacak” ifadelerini kullandı.
Akşener, basın toplantısının ardından Samsun programına basına kapalı bir şekilde devam etti. 

Editör: TE Bilişim