Akşener "Fetö her yere sızmış. Zenginleri kaçtı, garibanları hapiste. Öğretmenin maaşını Bank Asya’ya yatırmışsın, mecburen oradan almış. Şimdi onlar hapiste ama damatlar dışarıda. AKP Fetö ile mücadele edemez, bunlar kız alıp vermişler. Bunların içine Fetö kaçmış."dedi.

Kısa bir süre içinde 24 şehre ziyarette bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sıradaki durağı Uşak ve Afyon oldu.

Akşener, saat 12.00’de İl Özel İdaresi arkası Heykel karşısı Etibank Sokak 11 numaradaki Uşak İl Başkanlığı binasını törenle açtı ve esnaf ziyaretinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Akşener, partisinin hiçbir siyasi partinin devamı olmadığını, Türkiye'nin tamamını kucaklayan bir hareket olduğunu ifade etti ve şöyle konuştu:

"BAHÇELİ TAVSİYE VERECEK KONUMDA DEĞİL"

"Benim öngörüm 15 Temmuz 2018'de seçim olacak, seçime süre varken MHPGenel Başkanı'nın AK Parti ile iş birliği arayışına girmesi şaşırtıcı. Sayın Bahçeli'nin İYİ Parti'yi HDP ve CHP ile yan yana getiren bir tavsiyesi var. Sayın Bahçeli bize tavsiye verecek konumda değil, siyasette nezakete, zerafete ihtiyaç var. Bahçeli'nin bizimle ilgili yorumlar yapmasını doğru bulmuyorum. 70 ilde teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor. Yerel seçimlerde tüm illerde aday göstermeyi hedefliyoruz, bazı büyükşehirlerde iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Birçok kente talibiz, alabileceğimizi gördüğümüz iller var.

İç Ege, Trakya ve Akdeniz sahili merkez sağ seçmenin güçlü olduğu yerler. Bu bölgelerde seçmenin bir bölümü AK Parti'ye bir bölümü CHP'ye kaydı çok azı da MHP'ye. Biz bu şehirlerin tümünde çok iddialıyız."

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren Akşener, OHAL'in uzatılmasına da tepki gösterdi.

AFYONKARAHİSAR

Uşak'taki temaslarını tamamlayan Akşener, kara yoluyla Afyonkarahisar'a geçti. 

Genel Başkan Meral Akşener’i divan üyeleri, GİK üyeleri ve Afyon'un kurucu il Başkanı Erdal Gümüş karşıladı. Afyonluların yoğun ilgisiyle karşılan Akşener, kendisini bekleyen vatandaşlar ve partililerle selamlaştı.

Partisinin İl Başkanlığı binasının açılışı gerçekleştiren Akşener, Afyonlu vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "2019'da bizim tarafımız yerli ve milli, diğer taraf gayrı milli olacak" açıklamalarına çok sert tepki gösteren Meral Akşener, "Bu muhterem BOP eş başkanı oldu, madalya aldı, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldı; kendini Türk milliyetçisi olarak tanıtanlara da 'kafatasçısınız, kandan besleniyorsunuz, Fatiha bilmezsiniz' dedi. Bu muhterem yerli milli, buraya şereflendirenler gayrı milli. Hadi oradan be!" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Bugün İYİ Partililer sizin isteğinizle bir parti kurdular ve milletimizin avukatı olmak için yola düştüler. Yer bulmakta problem yaşıyoruz. Bina bulmakta problem yaşıyoruz. İnsanlar bu meydanları doldururken korkutuluyorlar. 'Eğer buraya gelirsen fişlenirsin' diyorlar. Ve sonuç itibariyle kaldığımız otelleri bakanlar arayıp, 'Meral Akşener o otelde kalıyorsa çıkarın yoksa iş yapamazsınız' diyor.

Benim anlamadığım şu. Dünün mağdurunun yanındaydık. Dünün mağdurunun bugünün zalimi olmasından üzüntülüyüm.

'TÜRK GENCİ İŞSİZ, ÇİN'İN GENCİ İŞ BULUYOR!'

Dün nasıl devrin güçlüleri bu kardeşimize 'muhtar olamazsın' demelerine rağmen Cumhurbaşkanı olduysa, bununla da yetinmeyip hepimizin başında tek adam olmak istiyorsa bu aziz millet 'hayır' diyor duy be kardeşim!

Afyon'dayız, Afyon tarım şehri. Afyon eskiden sanayi şehri. Afyon aynı zamanda maden şehri. Mermerden, ocaktan çıkararak para kazanıyorsunuz. Sayın Erdoğan 16 senedir iktidarsın niçin o madenlerden çıkan mermeri işleyecek fabrikalar kurmuyorsun buraya? Niçin Afyon'un genci işsizken, Çin'in genci iş buluyor. Niçin tarımı güçlü hale getirmiyorsun? 

'KENDİ YEMEDİĞİN ETİ VATANDAŞA NEDEN YEDİRİYORSUN?'

Bugün Uşak'tan Afyon'a geldik. Afyon da Uşak da aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehirleriydi. Şimdi diyorlar ki Sudan'a gidiyor. El Beşir'e bir kıyak yaptı 4 dolara et alıyor. Peki Afyon'da neden hayvan geliştiriciliğini daha iyi bir hale getirmiyorsun? Fransa'ya gitti Macron teşekkür etti. Oradan da et ithal etti. Bir ara sen Fransa'ya gittin o zaman Belediye Başkanı'ydın. 'Ben Fransız eti yemem, peynir ekmek yerim' dedin Fransız eti yemedin. E şimdi bu millete neden yediriyorsun?

Dostu Macron'dan 5 bin 700 ton et aldı. Macron 'Sevgili Erdoğan, Fransız çiftçileri adına teşekkür ederim' dedi. ABD'den, Fransa'dan, Rusya'dan her yerden bir şeyler aldı. Bunları kendi cebinden mi alıyorsun? Afyonluların cebinden alıyorsun.

'YERLİ VE MİLLİ MUTABAKATIN BAŞINDA MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALAN ABİ VAR'

Şimdi bir yerli ve milli mutabakatımız oldu. İyi, güzel. Şimdi bunun şartlarına baktım ben. Yerli ve milli mutabakatın başında bulunan Sayın Erdoğan'ın yerli ve milliliği: Abimiz BOP eş başkanı! BOP ne? BOP, bu bölgedeki 36 ülkenin sınırlarının değişeceği bir proje. Sayın Erdoğan'da İsrail tarafından verilen cesaret madalyası var. O madalya kime veriliyor biliyor musunuz? İsrail'e hizmet eden kişilere veriliyor bu madalya. Yerli ve milli mutabakatın başında bu abi var. Hepimizin de yerli ve milli olup olmadığını da kontrol ediyor! Elinde tartı, tartıyor. 

Biliyorsunuz bu abi başta Türk milliyetçiliği olmak üzere tüm milliyetçilikleri ayağının altına almıştı. Yerli ve milli abi bunu yaptı. Bu muhterem BOP eş başkanı oldu, madalya aldı, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına aldı; kendini Türk milliyetçisi olarak tanıtanlara da 'kafatasçısınız, kandan besleniyorsunuz, Fatiha bilmezsiniz' dedi. Bu muhterem yerli milli, buraya şereflendirenler gayrı milli. Hadi oradan be!

Çözüm süreci dedin, TSK'yı lağvettin. Kumpaslarla hapse attın. Sen yerlisin, millisin biz gayrı milliyiz öyle mi? Hadi oradan!

'HIRSIZLIK YAPMAYACAĞIM, YAPTIRMAYACAĞIM'

Size söz veriyorum çocuklarınız işsiz kalmayacak. Size söz veriyorum Türkiye'yi sanayi ülkesi haline getireceğim. Size söz veriyorum Türkiye'yi üreten bir ülke haline geleceğiz. Size söz veriyorum hırsızlık yapmayacağım yaptırmayacağım! KPSS'de soru çalanlara, bunlara izin verenlere hakkım haram olsun. Bunları kusturmazsam namerdim!

Bu muhteremin kanunsuz emirlerine uymayın. O KHK'lara uymayın. Bir gün Mavi Marmara'da olduğu gibi 'bana mı sordunuz' der.

Hepinize saygılarımı sunuyorum, Allah'a emanet olun."

Editör: TE Bilişim