İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kurucular Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan kongrenin açılışında bir konuşma yaptı. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması da Akşener’in gündemineydi. “Kudüs her birimizin en önemli konusudur. Türkiye’de yaşayan herkes Kudüs için aynı tepkiyi gösterir” diyen Akşener ama burada sorulması gereken 2 soru var dedi, şunları söyledi:

 “İsrail’e “Eyt” diyen Erdoğan’dan Kürecik’i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz. Millet adına, İYİ Parti adına bilmek istiyoruz. ABD Başkanına bir sözünüz yoksa “Eytler”in bir anlamı yok. Trump’a somut sözlerinizi de bilmek istiyoruz. Eğer “Eyttt Trump” noktasına gelmişseniz, “İncirliği kapatacak mısınız?. ABD ile olan şahsi ilişkileriniz gözden geçirecek misiniz?. Her “Eytt”in sonunda sonra hiçbir şey yapmayarak ülkenin itibarını iki paralık ettiniz. Bu soruların yanıtlarını öğrenmeye hakkımız var ve biz bunun takipçisi olacağız.”

 İktidar kanadından gelen “kandırılma” açıklamalarını eleştiren Akşener, “Kandırılma devlet ciddiyeti açısından kabul edilebilir bir konu değildir” dedi. İktidarın Obama, Putin, Merkel, FETÖ tarafından kandırıldığı yönünde açıklamalara gönderme yapan Akşener, “Sürekli kandırılan bir ekip Türkiye gibi önemli bir ülkeyi yönetebilir mi?” diye sordu.

Editör: TE Bilişim