Afyon'da coşkulu bir kalabalığa hitap eden Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecine değindi. Saadet Partisi'nin önerisiyle muhalefete 'çatı aday' diye sunulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kabul etmeyen tek ismin kendisi olduğunu söyleyen Akşener, "Ben çatı adayı kabul etseydim, Tayyip Bey ile Gül arasında bir seçim olacaktı. Ben sözümün arkasında durdum, Karamollaoğlu, Demirtaş, Perinçek, İnce adaylar çıktı. Meydanlar neşeli, iki seçenekli tercihi kaldırdık" ifadelerini kullandı.

"ATATÜRK'E VE CUMHURİYET'E DÜŞMANLAR"

Atatürk ve arkadaşlarını beğenmedi bu arkadaşlar. 24 Haziran’da göreceğiz. Bunlar açıkça, mertçe konuşamadılar. Sürekli dolaylı yoldan ağızlarını açtılar. Atatürk ve arkadaşlarını, Cumhuriyet değerlerine saldırdılar.

"SANMAYIN Kİ ELİNİZDE KALACAK"

Yargı elinizden gidecek, sanmayın ki elinizde kalacak. Bana Meclis Başkanı dedi ki, patronla konuş. 2010 referandumu yapıldı, bizi dinlemediler. Hemen arkasında Türk ordusuna balyoz indi. Bu ülkenin genelkurmay başkanı hapise atıldı. Aradan zaman geçti, 17-25 Aralık ortaya çıktı, karşılıklı sırlar döküldü. Erdoğan birden bunların örgüt olduğunu anladı.

"TARİHİ FESLİDEN, DİNİ MENKIBELERDEN ÖĞRENENLER..."

Yeteri kadar bilgisi olmayanlar, milli şuuru olmayanlar, tarihi fesliden, dini menkıbelerden öğrenenler, Türkiye’de bütün değerleri ucuzlaştırdılar. Köprülerden geçmek pahalı, dolar pahalı ama komşuluk ucuz, yardımlaşma değerlerimiz ucuz. Bizi biz yapan bütün değerler ucuzladı, betona ait, maddeye ait ne varsa pahalılaştı.

Sevgili gençler, tarih bir süreklilik arz eder. Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim. Bunu söyleyemeyenlerden uzak durun.

"BİZ ZORU SEVİYORUZ"

Sonra birden bire, kafamızı gözümüzü yararak referandum yapıldı. 2019’da hayata geçecekti. Sonra Saray’ın küçük ortağı erken seçim dedi. Bizim bir itirazımız yok, amenna. Ama pişman oldular, pişman. Yarı yolda mızıkçılık başladı. 24 Haziran’da seçimi yapmamak için elinden geleni yapıyorlar. OHAL’de seçime gidiyoruz, biz rahatsız değiliz ama muhteremler rahatsız. E, kaldırın o zaman OHAL’i. Biz arkadaşlarımızla zoru seviyoruz, bizim için bir sıkıntı yok.

"İLK KADIN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM"

Böyle bir durumda Tayyip Bey rahatsız. Ver yesin, ört uyusun muhalefet vardı. İstediği gibi tekmelediği. Ama artık İYİ Parti var, bir kadın hareketi… Allah razı olsun 4 saatte 100 bin imza verdi. Milletin imzasıyla aday olan ilk kadınım ben. Allah’ın izniyle ilk kadın Cumhurbaşkanı olacağım inşallah.

"HUZURLU BİR TÜRKİYE"

Darmadağın edilmiş bir yuvayı birlikte düzelteceğiz, güzel yemek kokuları gelecek. Akşam huzurlu evinizde oturacağınız, sokakta rahat gezebileceğiniz bir ortam olacak. Hayvanlara, çocuklara, kadınlara eziyet edenleri, elini uzatanların elini öyle bir yakacağız ki, öyle cezalar gelecek ki…

"BİR YÜZÜKLE YOLA ÇIKTI, ŞİMDİ GEMİCİK SPOR"

Afyon’da üreticimiz ne yapacak? Devlet üreticisinin arkasında durması lazım. Öyle bir şey var mı? Yok. Afyon’da bu arkadaş fabrika yaptı mı? Yok. Çiftçiye destek verdi mi? Yok. Betonun tercih edildiği, yönetildiği bir ekonomi. Ama ben şimdi sinir etmeye devam edeceğim. Mavi tişörtlü kızım, cebinde ne kadar var, 18 lira var. Şimdi ben bunu soruyorum ya, arkadaşın siniri bozuluyor. Bir siyasetçi cebindeki paraya bakmaz, kendi cebindeki paraya bakar diyor. Hadi oradan be, bir siyasetçi vatandaşın cebinde ne olduğunu merak etmiyorsa, ne yediğini sormuyorsa ne soracak? Bir yüzükle yola çıktı, şimdi gemicik spor.

Bir genci işsiz bırakmak devletin ayıbıdır. Kız erkek ayırmadan, bütün gençlerimize vatandaşlık maaşı vereceğiz. İş bulana kadar vereceğiz.

"TERBİYESİZCE AÇIKLAMALAR BUNLAR"

Neyi gördüm biliyor musunuz? Ekonomi Bakanı açıklama yapmış, İçişleri Bakanı açıklama yapmış anlıyorum. Son derece terbiyesiz, son derece dangalakça açıklamalar bunlar. Türkçe, tarih, ekonomi bilgisi olmayanlar ancak söverler.

Rahmetli Ecevit, Türkeş, Erbakan’ın Meclis’te yaptığı konuşmalar vardı. Hakaret yoktu ama yerinden zıplatacak sözler kullanırlardı. Seçilirsem siyasetçilerin birbirine hakaret, küfür etmesine hapis cezası getireceğim. Tayyip Bey ve ekibi kesin müebbet cezası alırlar.

"ERDOĞAN MİLLİYETÇİLERE NELER DEDİ NELER"

Kuleli ve Işıklar Askeri Liselerini gelir gelmez açacağım. Bunların milliyetçilik anlayışları da son derece sıkıntılıdır. Türk milliyetçilerine Fatiha bilmez dediği gibi, vampirler dediği gibi, kandan beslenir dediği gibi, rahmet Başbuğ Alparslan Türkeş’e ağza alınmayacak sözler dediği gibi, nasıl bir ruh halinde içinde olduğunu ağzından kaça kaça ittifak kurdu.

Bunlar yerli ve milli biz değiliz. Hadi ordan be… Oslo’da bu devletin iki paralık edilmesinin hesabını vereceksin sen daha… 29 Ekim’de peşmergeler elini kolunu sallaya sallaya geldi geçti burdan, lahmacun parasını sen verdin.

"BEN ABDULLAH GÜL'Ü KABUL ETSEYDİM..."

Bu kadar kandırılan, saftirik bir şahsın ehliyeti yoktur. 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan’da turp gibi oldular, iyileştiler. Artık alışılmadık bir muhalefet çıktı. Ben çatı adayı kabul etseydim, Tayyip Bey ile Gül arasında bir seçim olacaktı. Ben sözümün arkasında durdum, Karamollaoğlu, Demirtaş, Perinçek, İnce adaylar çıktı. Meydanlar neşeli, iki seçenekli tercihi kaldırdık.

"MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU BULMALIYIZ"

Döndük, millet ittifakı kurduk. Arkasından inşallah 301’i biz bulacağız ve Abbas’ı yolcu edeceğiz. İnşallah 24 Haziran akşamı 301 Meclis çoğunluğunu buluruz ve ikinci turada ben kalırım.

Sandıkları koruyacağız. Evlerin kapılarını çalacaksınız oy isteyeceksiniz. Ve şu soruyu soracaksınız, Erdoğan ikinci turda kimi karşısında görmek istemez.

Ben polislerin ek göstergesinden bahsettim, iktidar partisinin beyannamesinde bu var. 16 yıldır yapmadın, şimdi elini tutan mı var? Erdoğan, ikinci turda Meral Akşener’i görmek istemez. Sizden oy istiyoruz.

Editör: TE Bilişim