Seçim çalışmaları kapsamında yurt gezilerine devam eden Akşener, Adana'da gerçekleştirdiği mitingde Erdoğan'a yüklenerek, "FETÖ okulundan mezun damat yine aday" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Hatay’daki mitinginin ardından Akşener, Adana’ya geldi. Coşkulu kalabalığa hitap eden Akşener’e kadın ve gençlerden yoğun ilgi vardı.

Adanalı vatandaşların ilgisinden sahneye çıkmakta zorluk çeken Akşener, mitinge geç başlamak zorunda kaldı.

Meral Akşener, burada gerçekleştirdiği mitingde hükümete yüklendi. 

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kadınlar bir şeye karar verirse oluyor. Ardından gençler söylerse zaten oluyor. Bu iş tamamlanmış oluyor. Sizi beklettim çünkü bizim devlete ait uçaklarımız yok. Lüks arabalarımız yok. Damatlı kayınpederli kızıyorlar bu işe. Sonra aya dört şeritli yol yapmaya çalışıyorlar.

Biliyorum ki tarım ve sanayi şehri Adana'nın en büyük problemi genç işsizliği. Atanamayan öğretmenler var atanamayan savcılar var iş bulamayan gıda mühendisleri var. İşsiz insanımız çok. Öğretmeni iyi öğretmen kötü öğretmen, okulları nitelikli niteliksiz, çocukları fakir çocuğu zengin çocuğu.

"İYİ PARTİ KURULDU ABİLER İYİLEŞTİ"

İnsanımızı bizden olan olmayan diye ayırdılar. Bunlar bizden önce 10 Kasım'da 23 Nisan'da 29 Ekim'de bunlar hep hastalanırlardı. İYİ Parti kuruldu, iyileştiler hepsi Anıtkabir'in yolunu tuttular. Bunlara da iyi geldik.

Taşeron dedik taşeronları işe aldılar. 3 bin 600 ek gösterge dedik onun da sözünü verdiler. Bir devlet gencine iş bulmak zorundadır. Eğer iş bulamıyorsa, istihdam yaratamıyorsa, başını başkalarının karşısında öne eğdiremez.

Bunlar gıda tahsil etmek için, yaşamak için almışlar bu kredileri. 2018 bütçesinin yüzde 1'i. Mehmet Şimşek bu paraya 'fındık fıstık parası' demişti araba kiraları meselesinde. Bakanların arabası var, bakan eşlerinin var, damatların var. Biz dedik ki 'iyi bayramlar hediyesi' vereceğiz, emekliler bayram ikramiyesi alıyor.

"FETÖ NE İSTEDİ, SEN ONA NE VERDİN?"

Sen 81 müteahhiti zengin ettin ben 81 milyonu zengin edeceğim. Ben bilirim ki Adanalılar vatanseverdir, milliyetçidir. Türk ordusunun başına yumruk indirildi. Erdoğan bu davaların savcısıydı. Bir gün geldi 17-25 Aralık'ta foyalar karşılıklı ortaya konunca dedi ki ben aldatılmışım. Bu iş olduktan sonra dedi ki "Ne istediniz de vermedik?".  Şimdi burada soruyorum, "Sayın Erdoğan FETÖ senden ne istedi? Sen ona ne verdin?"

Ben bir tanesine cevap vereyim kozmik odaya girdiler. O kozmik oda bu devletin bütün sırlarının olduğu yerdi. O sırlar bugün nerede sayın Erdoğan?

"MEHMET ALİ ŞAHİN'E 'YAPMAYIN' DEDİM"

2010'daki referandumda gittim Mehmet Ali Şahin'e "yapmayın" dedim. Dinlemediler. Referandum yapıldı. Ondan sonra yargı FETÖ'cülerin eline geçti. O yıllarda FETÖ adaleti vardı. Bugün Erdoğan adaleti var. Sonra 15 Temmuz darbesi oldu. 15 Temmuz'da bu asil millet devleti sokaktan topladı getirdi. Başbakan tünellere saklandı. Erdoğan nerede belli değil. Bugün diyorlar ki bombalar yağarken havalanına indik. FETÖ okullarından mezun damatlar bakan, yanına gidip yüz sürenler milletvekili. Sözde FETÖ'yle mücadele ediyorlar. 

15 Temmuz'da günahsız 18 yaşındaki gençlere müebbet hapis veriliyor bu ülkede. O genç çocukların müebbet yediği yerde, Mit müsteşarı ne yapıyordu, genelkurmay başkanı ne yapıyordu? Onlar yerinde oturacak, o çocuklara müebbet vereceksiniz. Bu ülkede adalet yere batmıştır. Bu kadar sene fetöcülerle al takke ver külah yaptın. Fetöcüyü temizlediğin yerlere metöcü koymayı bırak. Polis, asker devlet için çalışmalıdır, siyaset için değil. Yargı bağımsız olmalıdır. 

"ŞEKER FABRİKALARI  SATILIRKEN NEREDEYDİNİZ?"

Bir arkadaş bana para yatırmaya gitti havale ücreti olmayan yere 100 lira havale parası istemişler. Seçime gidelim dediler gittik, şimdi ağlıyorlar. Gençlere iş imkanı için TRT'yi satacağım dedim. TRT'nin masrafı eski parayla 2.5 katrilyon. Yandaş çiftliği olduğu için çalışanları çıktı ağladı. Neymiş işlerinden olmuşlar. Madem özelleştirmeye karşısınız şeker fabrikaları satılırken neredeydiniz? Ben orayı satacağım size iş imkanı sağlayacağım sözüm söz. Bütün yandaşları gözden geçireceğim. 

Bana vatandaşın cebindeki parayı niye soruyorsun diyor. Böyle densizlik olur mu diyor, siyasetçinin görevi vatandaşın cebindeki parayı bilmektir. Aç mı tok mu bilmektir. Yüzüğünü çıkarıp gösterdi, dedi ki; benim malım mülküm şu yüzük dedi. Bir gün zengin olursam, derlerse ki Tayyip Erdoğan zengin olmuş, bilin ki hırsızlık yapmış… Ben söylemedim kendisi söyledi. Elhak doğru söyledi. 24 Haziran’da bir seçim var. Bu seçimleri arkadaşlar kendileri istedi. Türkiye’nin daha hızlı hareket edebilme için erken seçim istediler. Biz de ‘eyvallah’ dedik. Şimdi buna bozuluyorlar. Biz bu seçime hazırız. Biz milletimize güvendik, milletimize dayandık yola öyle çıktık

Editör: TE Bilişim