Akşener, daha sonra parti binasının açılışına katılmak üzere Giresun’a hareket etti. Uzun araç kuyrukları eşliğinde Giresun'a gelen Akşener, şehir meydanında vatandaşlara seslendi.

Binlerce partilinin katıldığı açılışta gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Akşener, Abdullah Gül tartışmalarına da değindi. Akşener'in açıklamaları şöyle:

"YSK açıklama yapmış tüm kongrelerin yapılması gerekiyormuş. Bütün partilerde daha önce öyle mi olmuş. Yeni bir yasa mı çıkardınız? Aklından bile geçirme pişman olursunuz. Bir gazeteci yazmış, Abdullah Gül ile görüşüyormuşum. Güya çekilecekmişim. Geçin kardeşim bunları... Kardeşim, benim sözüm söz! Ne çatı, ne baca, ne pencere kardeşim! Ben 2019'da adayım ve kazanacağım!. İYİ Parti ile yatıp, İYİ Parti ile kalkıyorlar. Size söz ne çatı ne başka bir şey ben kesinlikle adayım.

Bana öyle başkan diye bağırıyorsunuz daha önce de başbakan diye bağırsınız iki başbakan uçtu gitti. Ne güçlüsünüz gözlerini korkutuyorsunuz."

YSK NE AÇIKLAMA YAPMIŞTI?

İYİ Parti'nin seçmen kütüğü talebini reddeden YSK'dan, gelen eleştirilere cevap olarak "Seçim Kanununa göre, bir partinin seçimlere katılabilmesi için ülke genelinin yarısında teşkilatlanmasını tamamlaması, büyük kongresini yapmış olması gerekir" açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilişim