Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda 70'den fazla ili ziyaret eden Akşener'in, sıradaki durağı Kars. Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelecek Akşener'i on binlerce Karslı büyük bir coşku ile karşıladı.

Alanın hınca hınç dolu olduğu mitingde kadınların ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, açılan pankart ve dövizler renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Alanda sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" ve "Gençlerin umudu Akşener" sloganları atıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, kadınların kendisine uzattığı tülbentleri topladı. Yağan yağmura rağmen bekleyen kalabalığa teşekkür ederek sözlerine başlayan Akşener, “Alllah bizi size karşı mahcup etmesin” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sizler tehdit ediliyorsunuz. Bizim yanımızda olduğunuz için çocuklarınızla tehdit ediliyorsunuz. Ama bütün bunlara rağmen 24 Haziran’da kazanan biz olacağız.

Kars’a uçakla gelirken misafirlerimiz vardı. Kars’ın siluetini gören herkes “Burası İsviçre’den güzel” dedi. Türkiye’mizin potansiyeli güzellikleri çoğu ülkeye bedel ama bugüne kadar bunları yeterince değerlendiremedik. İşsizlik almış başını gitmiş iyi eğitimli gençlerimiz işsiz. Kars’a yatırım sıfır. Hayvancılık bitirilmiş. Süt ürünlerinin merkezi burası olması gerekirken birilerinin çabasıyla bir yerlere yetersiz de olsa gelebilmiş."

"İNSANLAR ÇALIŞA ÇALIŞA BATIYOR"

"Perişan edilmiş bu ülkeyi kalkındırabilir miyiz? diye sordum arkadaşlarımıza değil kalkındırmak, koştururuz dediler. Şuan ülkede israf var yolsuzluk var. Emekli zor durumda yılda iki kere bayram ikramiyesi vereceğim dedim bunun üzerine hamle yaptılar. Dağıtmaya kalktılar onu da beceremediler. Kimine eksik yatırdılar. Asgari ücreti vergiye dahil etmeyeceğiz dedik. İnsan odaklı bu çalışmalarımızı sıraladık bize “kaynak nerede?” diye sordular.

Ben seçilir seçilmez bindikleri o arabalardan indireceğim ve kiralama ücreti olan 8,5 milyar TL cepte. TRT’yi satacağım bir sürü ahmağı orada zengin ediyorlar. Oranın satışından gelen parayı da koyun cebe.

Toplanan vergiler var anlayacağınız kaynak çok. Yıllık 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız gençlerimiz iş bulsun diye. Türkiye üreten bir ülke haline gelmeden bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz.

İnsanlar çalışa çalışa batıyor. Size söz veriyorum tarımı beş yılda kendine yeter hale getireceğiz. Koskoca Amerikan çiftçisi 2 TL’ye mazot kullanıyor. Türkiye’de mazot 6 TL süt 1 TL, çiftçi kazanabilir mi? Biz geldiğimizde bu düzene dur diyeceğiz.

"BU ÜLKEYİ KALKINDIRACAĞIZ"

"Kadınlar yola düştü mü sonucun ne olduğunu İstiklal Savaşı gösterdi zaten. Bu ülkeyi kalkındıracağız.”

Yoğun yağmurun vatandaşları ıslatmasına gönlü razı gelmeyen Akşener, sözlerini kısa tutarak milletvekili adaylarını sahneye davet etti. 24 Haziran seçimleri için oy isteyen Akşener, daha sonra sözlerine son verdi.

Kaynak: iha