Miting alanına seçim otobüsüyle gelen Akşener, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.  

Akşener’i, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda on binlerce vatandaş büyük bir coşku ile karşıladı.

Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği mitingde “Cumhurbaşkanı Akşener” pankartları dikkat çekerken alan renkli görüntülere sahne oldu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TÜLBENTİ ÖPÜP BAŞIMA KOYMA NEDENİM…”

“Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı Meral Akşener olacak siz karar vermişsiniz bir kere. Kınalarımızı yaktık yola çıktık sonra bir tülbent devrimi yaptık ve şimdi Kırıkkale’deyiz.

Anadolu’nun yurt edinmesinde tülbent vardır. Savaşların bitirilmesinde tülbent vardır. Tülbent kadınların bu böyle gitmez çığlığı ve çağrısıdır. Mesajınızı aldım onun için tülbentleri öpüp başıma koymam bu nedenledir.

24 Haziran’da bir seçime gidiliyor. Bu seçimi iktidar süper baskın seçim olarak gündem getirdi. Biz eyvallah dedik ama onlar daha sonra pişman oldu. Çünkü millet sormaya başladı “16 yıldır neden yapmadın” bunu gördükleri için asabileştiler yollarımızı kesmeye çalıştılar.”

“BU BORCUN İÇİNDE KUMAR YOK”

"5 yıl içinde Türkiye’nin gıda ithal eden tarım ürünleri ithal eden kendine yeten bir ülke haline gelmesini sağlayacağız. Diyoruz ki gençlerimize ya iş bulacağız ya da her gencimize aylık 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz. Onlar diyor ki “Nereden bulacaksın?” Ben de diyorum ki o bakan çocuklarının damatlarının bindiği araçlardan onları indireceğim.

Kredi kartı borçları var. 4,5 milyon insan takip altında, hepsinin kapısında bekleyen bir avukat var. Bunları gidermek bizim görevimiz. Bu borcun içinde kumar yok, geçim derdi var, ödeyemediği kirası var. Biz bu borçları bir defalığına silip milleti rahatlatacağız."

"TİKA'YI KAPATACAKMIŞIM"

"Size bir şey söyleyeyim genelde yalancılık çok tutar ama Sayın Başbakan nasıl yaptı şaşırdım. Ben TİKA’yı kapatacakmışım. Ben TİKA’yı değil TRT’yi, YÖK’ü kapatacağım. Ben o kurumlardaki kötü düzeni yola getireceğim…

TİKA yılda 4 milyar dolar harcıyor sizin paranızdan. Bu parayı nereye harcadıklarını soracağım ağalara.

TRT yılda 2.5 milyar türk lirası harcıyor. Senin çocuğun açken birilerine peşkeş çekilen o TRT’yi satacağım kardeşim.

50 bin çeşit öğretmen oldu. Hepsini kadrolu öğretmen haline getireceğim.

Bugün hanımefendiler size sesleniyorum. Bugün çocuklarınız Ak Partiden kağıt getirmeden taşeron işçisi olabiliyor mu? Uzman çavuş olabiliyor mu?

Ama onların çocukları trilyonlarla oynuyor.

Sorular çalınıyor. Şimdi buradan ilan ediyorum KPSS’ye girmiş ve hakları çalınan çocuklara haklarını iade edeceğim.

GAZİANTEP BELEDİYESİ'NE TEPKİ

Şimdiye kadar yaşadığım engellemelerin en çirkinini Gaziantep’te yaşadım. Nerede görülmüştür çöp kamyonlarıyla ön kesilmez. Belediye başkanı mahkemeye verecekmiş. Alıştılar para yemeye. Ama o çöp kamyonunu koyarak bana imalı şekilde FETÖ demeye çalışıyorsanız hadi oradan be. Sayın Erdoğan çevrendeki herkes kendi FETÖ’cülüklerini örtmek için bana iftira atıyor. Sayın başbakan eğer ben FETÖ’den talimat alıyorsam sen bostan korkuluğu musun? Tutuklatsana beni madem FETÖ’cüyüm.

GAZİANTEPSPOR BAŞKANI'NA TEPKİ

Gaziantep spor kulübünün başkanı ise canımı alacakmış. Bekleriz birader bekleriz. Bir Türkiye düşünün bir Cumhurbaşkanı adayını ölümle tehdit ediyorlar.

Mükemmel eğitim çocuklarımızın hakkıdır. Gençlerimizin iş bulmak haklarıdır. Allah şahittir sizlerin desteğiyle biz bunu başaracağız.

Benim iki şapkam var. Biri Cumhurbaşkanı adayı şapkası diğeri İYİ Parti şapkası. İkisi için de oy istiyorum.

Yalnız size bir şey söyleyeyim. Bu böyle gitmez. Ekonomi böyle gitmez. 24 Haziran’da değişimi sağlayacaksınız. Gençler, bu ülkede üretip bir şeyler kazanabilmek için değişimi sağlayacaksınız.

Bugün burada, bu sıcakta, oruç ağzınızla bana güç verdiniz, destek verdiniz. Kırıkkaleliler sağ olun var olun, Allah’a emanet olun.”

Editör: TE Bilişim