MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP'nin baraj altında bırakılmak istendiğini söyledi. MHP'de bir değişim olmassa, bu planın üzerinden başkanlık hesapları yapıldığını iddia eden Akşener, parti kurmayacağını, beraber hareket ettiği isimlerin yüzüstü bırakmayacağını söyledi. Meral Akşener CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı.

Ülkücü hareketin insanı cinsiyet üzerinden tanımlamayacağını bu nedenle genel başkanlık yarışında, kadın olmasının bir sorun yaratmayacağını söyledi. Akşener şöyle konuştu: "14 yıldır tariflenen bir kadın tarifi var. Bu etkiliyor bazılarını. Sanki imamlık yapacakmışım gibi davranılıyor. Böyle bir durum yok. Ben ülkenin yönetimine talibim. Burada dini anlamda ya da örf anlamda, kadın olmamdan kaynaklanan bir sorun yok.

"PARTİ KURMAM, DELEGELERE SORACAĞIM"

Bugün 548 imzanın ve imza vermemiş ama bu kongre yapılsın diyen partililerin vebali var üzerimde. Onları yüzüstü bırakmak gibi bir lüksüm yok. Onlar ne diyorsa bunu yapacağım. Çok genç arkadaşlarımız imza verdiği için gitti. Örneğin Konya'daki bir ilçe başkanımız. Çorum'un il başkanı çok genç bir arkadaşımız, sırf imza verdiği için teşkilatı Valilik emriyle kapatıldı. Bu tür şeyleri yaşamız arkadaşlarımızı yüzüstü bırakamam. Dün kendi adıma çok net cevap verebilirdim. Bir parti kurmayacağım bu açık ama söylüyorum: Onlar ne derse onu yapacağım.

"YÜZDE 25'İ BULUYORUZ"

Öncelikle aylık araştırmalar yaptırıyorum. Kimisi 28'lerde çıkıyor kimisi 21-22'lerde çıkıyor. Ortalaması yüzde 25 olarak alıyoruz. Genel başkan olduğumda bu oran yüzde 24 olarak çıkıyor. Yani bunun anlamı şu: AK Parti'nin yüzde 19'luk seçmeni ayağa kalktı. Merkez sağın oylarının yüksek olduğu Trakya ve Ege'de bu partililer ayağa kalktı.

"DİNCİ DEĞİL DİNDAR PARTİ"

MHP'nin hem zorlu hem de avantajı var. Sağ seçmenin de sol seçmenin de iki tarafında ikinci partisi durumundadır MHP! Biz dinci bir parti değil dindar bir partiyiz. Bu şöyle tariflenebilir: Dini kullanan değil gerçek dindar insanlarız. Çok uzun zamandır ülkedeki iki grup ayrıştırıldı.

"MHP'Yİ BARAJ ALTINDA BIRAKMAK"

MHP'yi de baraj altına iterek bir başkanlık seçimine gidilmek istendiğini düşünüyorum. Eğer bizde bir değişim olmazsa tabiki. Baraj altında kalır gibi bir ifadeyi kesinlekle söyleyemem, içim almaz. Bunu yapmaya gayret edecektir diyorum, sonuç alır almaz bilmiyorum."

Editör: TE Bilişim