Partisinin il başkanlığının açılışı için dün akşam saatlerinde Kütahya'da gelen Meral Akşener, geceyi Yoncalı Termal Tesisleri'nde geçirdi. Akşener bugün öğle saatlerinde kent merkezine geldi. Akşener'i Zafer Meydanı'nda partiler coşkuyla karşıladı. Partililerle birlikte Sevgi Yolu'nda yürüyen Meral Akşener vatandaşları selamladı, esnaflarla sohbet etti.

Esnaf ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığı binasını gerçekleştiren Akşener, Kütahyalılara hitap etti.

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019 seçimlerinde bizim tarafımız milli, diğer taraf gayrı milli" açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Akşener, "Senin çocukların Amerika'da okuyarak yerli ve milli oldu. Vatandaşın çocukları Türk üniversitelerinde okuyunca gayrı milli oldu" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Esnaflarla sohbet ederken bir soru sordum. Kütahya'da yeni sanayi fabrikalarının açılıp açılmadığını sordum. Bana 'hayır' dedi. Var olanlar da kapanmış.

Şırnak'ta, Edirne'de de, Kütahya'da da en büyük problem genç işsizliği. Türkiye'de gençlerin işsiz güçsüz gezmesini sağlayacak bir denge kurmuşlar. Emekliler, yaşlılar aç bu ülkede. Bunların farkındayız. Eğer ekonominizi siz sanayiye, üretmeye yönelik tanzim etmezseniz gençleriniz işsiz gezer, emekliler paralarını mecbur çoluğa çocuğa, toruna harcamak zorunda kalırlar.

İYİ Parti iktidarında sanayileşmenin olduğu, gençlerin ve emeklilerin rahat ettiği bir Türkiye'yi inşallah gerçekleştireceğiz.

"KPSS MAĞDURLARINA HAKLARINI İADE EDECEK MİSİN?"

Şimdi buradan soruyorum sayın Erdoğan, habire özeleştiri yapıyorsun. Peki 2009'dan beri çaldırdığın KPSS sorularının karşılığı olarak bir kısım insan kul hakkı aldı, bir kısmının da hakkı yendi. Bu hayalleri çalınan çocuklarımızla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu insanlara haklarını iade etmeyi düşünüyor musunuz?

Şimdi yeni bir moda var. Arkadaş ülke ülke geziyor ulufe dağıtıyor. Somali'den, Sudan'dan, Amerika'dan, Fransa'dan et ithal ettik. Kardeşim senin paran mı bu? Vatandaşın parası. Haram zıkkım olsun. Millete para saçacağına hayvancılığın gelişmesini sağla.

"TÜRK ÇİFTÇİSİ MAZOTU 5 TL'DEN, ABD ÇİFTÇİSİ 1.5 TL'DEN KULLANIYOR"

Senin çiftçin, hayvan yetiştiricin mazotu 5 TL'den kullanıyorsa, mısır ithal ettiğin ABD çiftçisi mazotu 1.5 TL'den kullanıyorsa bu işte bir iş var. Mazotuni gübrenin fiyatını indir. Sonra gör bakalım bizim çiftçimiz Türkiye'de nasıl ürün yetiştiriyor, dünyayla rekabet edilebilir hangi ürünleri yetiştiriyor kendin gör. 

Bu arkadaş Fransa'da Macron'la görüştü. 5 bin 700 ton et ithal etti. Macron'da kendisine "Sayın Erdoğan Fransa'da hayvancılık yapan insanlar adına size teşekkür ederim" dedi. 

Hırsızlığın adı, yandaş kayırmanın adı 'büyük projeler' olmuş. Osmangazi Köprüsü ortada. 

"ABD'DE OKUYAN ÇOCUKLARIN MİLLİ, TÜRKİYE'DE OKUYAN ÇOCUKLAR 'GAYRI MİLLİ' OLDU"

Boğaziçi Üniversitesi'ne gittim adam. Yerli-milli değilmiş. Kendi kendime 'Davutoğlu oradan mezun ya. Herhalde oradan kızgın' dedim ben de. Bu 28 Şubat sürecinde katsayı artışlar sebebiyle benim çocuklarım yurt dışında okumak zorunda kaldı dedi. Katsayı 99'da yürürlüğe girdi. Hangi yanlışı düzeltelim? Senin çocukların Amerika'da okuyarak yerli ve milli oldu. Vatandaşın çocukları Türk üniversitelerinde okuyunca gayrı milli oldu. 

"İŞSİZ GENÇ İTİRAZ EDEMEZ DEYİP BÖYLE BİR NESİL OLUŞTURMAK İSTİYORLAR"

Demem o ki, Türkiye'de eğitimin içine tükürüldü. Benim gibilerin, İzmit'in Gündoğdu köyünden yola çıkmışların, Anadolu'nun kavrak çocuklarının bir yerlere gelmesinin önlemi alındı. İşsiz genç sorgulayamaz, işsiz genç itiraz edemez. Oluşturmaya çalıştıkları nesil bu.

Gelelim yerli ve milli mutabakatına. Böyle bir mutabakat var biliyorsunuz. BOP eş başkanı oldu muhterem. Sen yerli ve milllisin, bu heyet gayrı milli. Hadi oradan. Açılım sürecinde Apo'yla görüştün, referandumda Barzani paçavrası ve sonuç itibarıyla ben aldatıldım Allah da millet de beni affetsin. O yerli ve milli, buradaki heyet gayrı milli. Hadi oradan. Sen orduyu dağıttın, senelerce hapiste yatırdın. Çıkınca bu FETÖ'cüler beni aldatmış milletim beni affetsin dedin.

Bir şehit annesi tanıdığım, 'Kızım şehitleri birbirlerinden ayırıyorlar buna dikkat çek. 15 Temmuz şehitleriyle terör şehitlerini ayırıyorlar' dedi. Şehitleri ayıramazsınız. 15 Temmuz şehididi de aynıdır Güneydoğu şehidi de aynıdır. Hepsi bizim şehidimizdir. Allah onlardan bin kere razı olsun. Kaldı ki 15 Temmuz'un oluşmasının sebebi senin 2010'da yaptığın referandum.

"BERABER ISLANDINIZ O YOLLARDA"

Son olarak şunu söylemek isterim; biz bu arkadaşların aldatılmasın, kandırılmasından, sürekli özeleştiri yapmasından bıktık. Bugün Esad kardeşim, yarın Esed kardeşim; sonra 'Hoca efendi geel' diye ağlaya ağlaya gezdiler. Şimdi ben oluyorum FETÖ'cü, onlar oldu METÖ'cü. Ben demedim, siz dediniz. Beraber ıslandınız bu yollarda.

"SENİ KİM DİZ ÇÖKTÜRMEYE ZORLUYORSA SÖYLE, İYİ PARTİLİLER GEREĞİNİ YAPAR"

Asrın lideri ya bizimki. Diyor ki baş eğdirmeyeceğiz. Diz çöktürmeyeceğiz. 

Seni birileri diz çöktürmeye zorluyorsa bunlar kimdir söyle bize, İYİ Partililer gereğini yapar. 

İstiklal Marşı 'korkma' diye başlayan bir ülkenin Cumhurbaşkanı'sın. E korkma o zaman kardeşim. Söyle bize, biz gereğini yapalım. Ama bir taraftan asrın lideri, bir taraftan hasta Osmanlı diyorsun. 

ESKİŞEHİR

Afyon'da temaslarını tamamlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konvoy eşliğinde kara yoluyla Eskişehir'e geçti.

Akşener’i divan üyeleri, GİK üyeleri ve Eskişehir'in kurucu il Başkanı Dr. Arslan Kabukçuoğlu karşıladı. Eskişehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılan Akşener, kendisini bekleyen vatandaşlar ve partililerle selamlaştı.

Atatürk Spor Salonu'na geçen Genel Başkan Meral Akşener, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2019'da yapılacak seçimlerle ilgili konuşan Akşener, "Korku bacayı sardı, korku dağları sardı. Burnundan kıl aldırmayan muhteremler bir baktık tırım tırım ittifak arayışında" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Herkesi kucaklayan bir partiye ihtiyaç var, bunu kurun' dediler. Milletimizin emri başımızın üzerine dedik yola çıktık. Fakat başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bina kiralayalım dedik mal sahipleri tehdit edildiler. Kurucular Kurulu Üyeleri arasında olan akademisyenlerimize rektörler ya girme oraya da buradaki işinden istifa et dediler.

"İYİ PARTİ CESURLAR HAREKETİDİR"

Bütün bu arkadaşlarım, sonra illerde oluşturulan il/ilçe heyetleri başkanlıklarına talip olan ve bu işi en iyi şekilde yapmak üzere yola çıkan arkadaşlarım tek tek bunlarla karşılaştı. Ama 'Türkiye'nin buna ihtiyacı var, ne olursa olsun biz bu işi yapmalıyız dediler' ve yola koyuldular. Bu yüzden İYİ Parti cesurlar hareketidir.

Atatürk o mücadeleyi başlatmasaydı bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk? O gün onlar korkmadılar, milleti arkalarına aldılar. Bugün de bir başka tehdidin önüne geçilmesi lazım. 

"70 İLDE TEŞKİLATIMIZI KURDUK"

Şu an itibarıyla 2 buçuk aylık bir parti olarak buna Şırnak da dahil 70 ilde organize olmuş, il teşkilatlarını, ilçe teşkilatlarını açmış bir siyasettir İYİ Parti. Biz yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya bir teşkilatlanmayla yola çıktık. 

Dedim ki ağalara 100 bin imza ile yol gideceğiz. Hadi bakalım sizi de görelim. Bakalım imza ile mi gideceksiniz milletvekili imzası ile mi gideceksiniz? Biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. İYİ Parti olarak seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hem de milletvekilliğini alacağız. Ama ben milletvekili adayı olmayacağım. 

"KİM MİLLİ KİM YERLİ GÖRECEĞİZ"

Biz Genel Merkezimizde her şeyi açık konuşuyoruz. Korku bacayı sardı, korku dağları sardı. Burnundan kıl aldırmayan muhteremler bir baktık tırım tırım ittifak arayışında. Başmuhterem de bu ittifakların yerli ve milli olduğunu duyurdu. Hadi bakalım kim yerli kim milli göreceğiz. Buna karşılık biz de diyoruz ki; birinci turda alamazsak, ikinci tura kalırsa elbette o zaman ittifaklar olur.

Ama biz İYİ Parti olarak kendimize güveniyoruz ve kimseyle ittifaka yapmadan seçimlere gireceğiz.

Editör: TE Bilişim