Akşener, ''Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, abimdir. Kayseri 1. sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara’yı istedi'' dedi.
Akşener Antalya'da düzenlenen mitingde şunları söyledi:

Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, abimdir. Kayseri 1. sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara’yı istedi.

Genel başkan yardımcılarımız vardı. Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca abimi.

Dolayısıyla “Beni affedin” dedi. Ben de o karar saygı duydum.

Partisinin mitinginde önemli değerlendirmelerde bulunan Akşener, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun tekrar aday olmaması ile ilgili de açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Halaçoğlu'nu hocası ve ağabeyi olarak gördüğünü söyleyen Akşener, "Yusuf Halaçoğlu benim hocamdır, ağabeyimdir. Kendisi Kayseri'yi istemedi. İzmir veya Ankara'yı istedi, orada da bizim Genel Başkan Yardımcılarımız vardı, koskoca ağabeyimizi onların altına koymak olmazdı. O da affını istedi, ben de saygı duydum" dedi.

Akşener ayrıca, Doların yükselmesine sebep olarak da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Seçime girememiz için bizzat Sayın Erdoğan tarafından en büyük gayret gösterilen siyasi parti, İYİ Parti oldu. Sonra 15 CHP'li arkadaşımızı Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ricada bulundum. Geçici olarak partimize geldiler. 

Karşınızda 6 saatte 100 bin imzayı tamamlanmış, milletimizin imzasıyla aday olmuş bir Meral Akşener var. Buradan yola çıkarak sizlerin huzurunda söz veriyorum, bu güveni boşa çıkarmayacağım.

"ANTALYA ÇİFTÇİSİ TARLASINA KÜSTÜ"

Çiftçinin, tarımın, meyvenin, sebzenin şehri Antalya. Şimdi sizinle buradan bazı konuları paylaşmak istiyorum. Çiftçimiz, meyve ve sebze yetiştiricimiz, Antalya'da tarlasına küstü. Çünkü saman ithalatı yapılıyordu bu ülkede. Antalya'nın narenciyesi dalında kalırken, sebzesi serada, tarlada kalırken gidin marketlere, sebze ve meyve ithalatı başladı. Dolayısıyla sadece yandaş müteahhitin kayrıldığı, tüm imkanların yandaşlara akıtıldığı bir ekonomik tercih içinde elbette Antalya çiftçisi sizin dediğiniz gibi ölüyor.

"EKONOMİYE DÜZELTMENİN YOLU GÜVENDİR"

Benim çiftçim 5 lirayı geçmiş mazot kullanırsa elbette ürününü pahalıya mal eder. Bugün buraya gelirken 'Dolar ne kadar oldu?' diye sordum. 4.68 dediler. Şimdi Doların uçup gitmesi ne demek? Benzine zam demek, mazota zam demek, iğneden ipliğe zam demek. Peki bu Dolar neden uçup gidiyor? Yapılan ekonomik tercihler yüzünden. Ekonomiyi düzeltmenin yolu güvendir güven. Ekonomiyi siz eğer siyasetçinin eline verirseniz Dolar olur 4.68.

"GÜNDELİK SEÇİM İÇİN EYTT DEYİP SONRA YALVARMAYACAĞIZ"

Gelelim turizme. Antalya'nın turizmcileri isyan ediyordur. Bir kere baştan aşağıya yanlış var, o da şu: Dış politikada oy alabilmek için 'Eyt Almanya, Eyt Rusya' dediniz Antalya turizmini açlığa mahkum ettiniz. Ayrıca bir yanlış daha yaptınız. Şehirleri tanıtmak yerine sadece Türkiye'yi tanıttınız. Büyük bir başarısızlık oldu. Antalya'yı tarlasıyla barıştıracağız. Turizm için yolları açacağız. Gündelik seçim için eyt deyip arkadan yalvarmayacağız. İlişkilerimizi ciddi, şeffaf ve saygın bir biçimde geliştireceğiz. 

"HALAÇOĞLU BENİM HOCAMDIR, AĞABEYİMDİR"

Yusuf Halaçoğlu benim hocamdır, ağabeyimdir. Kendisi Kayseri'yi istemedi. İzmir veya Ankara'yı istedi, orada da bizim Genel Başkan Yardımcılarımız vardı, koskoca ağabeyimizi onların altına koymak olmazdı. O da affını istedi, ben de saygı duydum.

"DOLARIN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ ERDOĞAN'IN ÜLKEYE İTİBAR KAYBETTİRMESİDİR"

Erdoğan seçim manifestolarını açıklayacağını söyledi. Şaştım kaldım. 16 yıldır ben yönetiyorum bu ülkeyi sandım. 24 Haziran'da her şeyin düzeleceğini söylüyor. Madem 24 Haziran'da düzelecek niçin şimdi düzeltmiyorsun? Doların uçmasının bir diğer sebebi de Erdoğan sayesinde Türkiye'nin itibar kaybetmesidir. İtibar kaybeden liderler, ülkelerine de itibar kaybettirirler.

"ÜLKEMİZ YORGUN BİR ŞOFÖRÜN DİREKSİYONUNDA GİDİYOR"

Ülkemiz yorgun bir şoförün direksiyonunda gidiyor. Şoförlük ehliyeti olmayan birinin otobüsüne biner misiniz? Binmezsiniz. Türkiye bu durumda işte. Bize diyorlar ki büyük  büyük projelerimiz var. Vergi topladın 16 yılda. 450 milyar dolar borç aldın 16 yılda. 70 milyar dolarlık Cumhuriyet varlıklarını sattın 16 yılda. Vatandaşın cebine bir lira girdi mi buradan? Hayır.

Dört üniversitesi var Antalya'nın. Peki İsrail'den tohum ithal ediliyor. Güneşin şehri Antalya'daki üniversitelerde tohum ihraç edilecek araştırmaların yapıldığı bir bölüm var mı? Yok. Türkiye'nin tarımının, hayvancılığının nasıl geliştirilebileceğine dair bölüm var mı? Hayır. Şehir hastaneleri yapıyorlar. Ankara Şehir Hastanesi'nin bir yılda sizin cebinizden vergilerle alacağı para yıllık 800 milyon lira.

"HASTANELER YERLE BİR OLMUŞ DURUMDA"

Hastanelerin 700 yatak üstünün verimsiz olacağı belli. Hastaneler daha küçük, daha şehir içinde olmalı ki hasta yakınları eziyet görmesin. Doktorlar şu anda köle vaziyetinde. Bütün devlet hasteneleri ve üniversite hastaneleri yerle bir olmuş durumda. Sağlıkta sadece küçük hastalıklarda başarılar var. Önemli hastalıklarda hastanın iyileşmesi mümkün değil. Tüm bunlar için projelerimiz hazır. Ve gençlerimizi 21. yüzyıla hazırlamak üzere yola çıktık.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDİLMİYOR"

Şırnak'ın problemi ile Edirne'nin problemini aynı yapmış. İki tarafta da en büyük problem işsizlik ve uyuşturucu. Eğer uyuşturucu çok pahalıysa bilin ki uyuşturucu ile sağlam mücadele yapılıyordur. Sokaklarda satılıyorsa mücadele yapılmıyordur. Dolayısıyla bugün uyuşturucu ile mücadele yapılmıyor.

"İŞSİZ GENÇLERE İŞSİZLİK MAAŞI BAĞLAYACAĞIM"

Diğer konu işsizlik. Bu ülkede gençlere iş bulmak devletin görevidir. Biz her gencimize iş imkanı yaratana kadar gençlik maaşı veya vatandaşlık maaşı bağlayacağız. KPSS'de çalınan sorularda hakkı yenen çocuklara hakları geri verilecek. 

Cumhurbaşkanı seçildiğim gün OHAL'i kaldıracağım, YÖK'ü kaldıracağım. Cumhurbaşkanı seçildiğim gün bölünmüş üniversitelerle ilgili kararı iptal edeceğim.

İlk 100 günde 4.5 milyon kredi kartından takibe uğramış vatandaşımız var, onların borçlarını sileceğiz. Öğrencilerin, işsizlerin ve şehit ve gazi ailelerinin, emeklilerin, toplamda 8 milyar lira tutan borçlarını sileceğiz. Dolayısıyla vatandaşımızı rahatlatacağız. Gençlerin fikirlerini, önerilerini ve tercihlerini dikkate alacağız.

"YÖNETİM BOŞLUĞUNU DOLDURMAK ÜZERE GELİYORUZ"

Türkiye’de 4 milyon Suriyeli göçmen var. Ayrıca 5 milyon göçmen var. Buraya gelen göçmenlerin suçu değil bu. Bu ülkeyi yönetenleri suçu, ülkede yönetim boşluğu var. Ülkenin yönetimini bir kişinin keyfine bırakırsanız önce ‘Esad kardeşimdir’, sonra ‘katil Esed’ olur.

Bütün bunların bu hale gelmesine sebep bu ülkeyi kendi keyfine göre tanzim eden bir anlayıştır. Bütün bunlar bir yönetim boşluğunu ortaya koyuyor. Amerika 10 bin kilometre öteden gelip Müslümanları bombalıyor. İşte biz yönetim boşluğunu doldurmak üzere geliyoruz.

"ERDOĞAN KİMİ RAKİP GÖRMEK İSTEMİYORSA ONA OY VERİN"

Benim iki şapkam var. Biri İYİ Parti Genel Başkanı, diğeri Cumhurbaşkanı adayı. Cumhurbaşkanı adayı olarak sizden oy istiyorum. Oy isterken size kendinize şunu sormak istiyorum: Erdoğan karşısında kimi rakip görmek istemez? Ona göre oy vermenizi istiyorum.

İYİ Parti’nin milletvekillerinin seçilmesi için sizden onlara destek istiyorum.

Hem İYİ Parti’yi iktidar, hem de Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı seçerseniz Türkiye yüzünü güneşe dönecek.

‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Editör: TE Bilişim