MHP Genel başkanlığına aday olan Meral Akşener, parti genel merkezi tarafından görevden alınan il başkanlığına destek vermek amacıyla Denizli'ye geldi. 

Çok sayıda arabanın bulunduğu konvoyla şehir girişinde karşılanan Akşener'e, partililer yoğun ilgi gösterdi. Akşener, "Başbakan Meral"sloganı eşliğinde EGS Kongre Merkezi'ne gitti.

 

SENİ SEÇENDEN NİYE KORKUYORSUN KARDEŞİM?

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan İçişleri eski Bakanı ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanvekili Meral Akşener, "Ayıptır günahtır ülkücü hareketi mahkeme kapısına düşürmek. Mecbur bırakıldık. Şimdi soruyorum; seni seçenden niye korkuyorsun kardeşim? Sizleri seçene niye saygı duymuyorsunuz? dedi.

 

Akşener, başkanlık çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesini ziyaret etti. Suçıkan Park Tesisleri'nde Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Akşener, parti teşkilatlarının kapatılmasından kurultay çağrılarına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 

"EY GENEL MERKEZİMİZ YÜZDE 12'Yİ KABUL ETMİYORUZ"

 

"Ey genel merkezimiz yüzde 12'yi kabul etmiyoruz. Biz bunu hak etmedik." diyen Akşener, "MHP'nin ülkücülerinin hakkı madem ki bu Cumhuriyet'in kurucu iradesiyiz. Madem ki kadim Türk tarihinin takipçisiyiz, temsilcisiyiz, MHP ülkücülerine darmadağın edilmiş bu Cumhuriyet'in, darmadağın edilmiş bu devletin, putunu kaybetmiş bu devletin yeni baştan düzenlenmesi, değerlerine geri dönmesi, mutlu devlet kutlu devlet olabilmesi için MHP'nin ülkücüleri, ülkücü milliyetçileri bu ülkeyi bu milleti yönetmesi gerekmektedir. Biz bu ülkeyi eğer kendimizden çok sevmişsek, istikbalimizi, geleceğimizi, canımızı hiç düşünmeden feda etmişsek, eğer bu ülkeyi bu fedakarlık, bu vazgeçişle çalmadan, çaldırmadan, yolsuzluk yapmadan, adaleti tahsis ederek büyük bir ciddiyet içinde yönetebiliriz, yöneteceğiz, başaracağız dedik." şeklinde konuştu.

 

"SENİ SEÇENDEN NİYE KORKUYORSUN KARDEŞİM"

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere genel merkez temsilcilerinin, 'hayır kurultay yok' dediğini hatırlatan Akşener, "Hatırlatmak istedik hani az önce bahsettim ya il il kavramı. Oradan gelme bir söz vardır 'il mi yaman bel mi yaman' denir. Şimdi o zaman 'el mi yaman bel mi yaman'a döndü. Ama 'il mi yaman bel mi yaman'. Bize dendi ki 'atın imzalarınızı marş marş mahkemeye'. Ayıptır günahtır ülkücü hareketi mahkeme kapısına düşürmek. Mecbur bırakıldık. Şimdi soruyorum; seni seçenden niye korkuyorsun kardeşim? Sizleri seçene niye saygı duymuyorsunuz? Şimdi ne yapıldı? İl başkanlarımız görevlerinden alınmadı parti kapatıldı. Olmayacak bir şey bu teşkilatların kapısına kilit vurmak. Bir taraftan Türkiye yanarken, Ankara'da kalbimize terör gelmişken, o gün şehitlerimizi toprağa verirken, Türkiye Suriye ile savaşın eşiğine gelmişken, başkanlık sistemi adı altında ne edüğü belirsiz bir tartışmanın, bir rejim değişikliği talebinin sürdüğü bir ortamda MHP'nin yöneticilerinin yaptığı şey, bulduğu çare teşkilat kapamak." diye konuştu.

 

"NE YAPARSANIZ YAPIN KURULTAYA ENGEL OLAMAYACAKSINIZ

 

İddia ile yola çıktıklarını vurgulayan Akşener, "O iddia şudur; biz bu ülkeyi yöneteceğiz, biz bu devleti yöneteceğiz, biz memleketi mutlu devletimizi kutlu yapacağız. 14 yıldır husumet ve hamaset ile yönetilen bütün temel taşları yerinden oynamış bu ülkede, ekonominin sadece sıcak para ile döndüğü bu ülkede çalmadan çırpmadan üretim ekonomisini, üreten bir Türkiye'yi, emeğe saygıyı yeni baştan inşa edeceğiz. Kapıya zincir vurabilirsiniz, birilerine güvendiğinizi ifade edebilirsiniz, ne yaparsanız yapın kurultaya engel olamayacaksınız. Hapishanelerde işkence gördüğü halde devleti şikayet etmemiş, ülkesini muhbirlikle başka ülkelere şikayet etmemiş bu hareketin siz değerli mensupları bir karar verdiniz. Dediniz ki kurultay olacak, bu iradenin önünde de hiç kimse duramayacak, saray da duramayacak Bağdat da duramayacak. Size Akşener sözü veriyorum, biz koltuk eskitmeyeceğiz, biz ayakkabı eskiteceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim