MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de dün gerçekleşen yemin töreni öncesi MHP sıralarına doğru yürürken İYİ Parti’ye ayrılan bölümden geçti. Bu sırada bazı İYİ Partililer ayağa kalktı, Bahçeli ayağa kalkan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in de aralarında olduğu bazı vekillerle tokalaştı.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre;  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te yapılan dünkü yemin töreninde Devlet Bahçeli’nin elini öpen ve samimi görüntüler verenleri çok sert ifadelerle uyardı.

“DERHAL İYİ PARTİ’Yİ TERK ETSİN”

Partililere konuşan Akşener tepkisini şöyle dile getirdi;

“Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir.

Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin”

İYİ PARTİ GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İYİ Parti ilk grup toplantısını basına kapalı gerçekleşti. Bu toplantıda partinin Meclis grup yönetimi seçimi de yapıldı. Yapılan seçimde Ahat Andican Meclis Grup Başkanı, Lütfi Türkkan ve Yavuz Ağıralioğlu ise Meclis Grup Başkan vekilleri olarak seçildi. Hayrettin Nuhoğlu ise İYİ Parti TBMM Başkan adayı olarak gösterildi.

Editör: TE Bilişim