İYİ Parti Genel  Başkanı Meral Akşener, partisinin İl başkanlığı binası açılışı için Bolu'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, AKP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'gazilik' unvanı verilmesi talebine de tepki gösterdi. Akşener, "Önce haklarını alamamış gerçek terör gazilerimizin haklarını verin" dedi.

Akşener'in açıklamaları özetle şöyle:

"TOPRAK KAYBETTİK TOPRAK, NE GAZİLİĞİ?"

"Sayın Erdoğan’a gazilik verilecekmiş. Bir muhterem arkadaş çıktı böyle bir şey attı ortaya. Tarih bilgin yoksa coğrafya bilgin yoksa samimi bir vatandaşlık ve milletin bekası inancın yoksa hadsizlik hat safhada olur. Gazilik er meydanında olur. Sayın Erdoğan, nereyi aldı? Sayın Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinin yerini değiştirdi. Toprak kaybettik toprak. Sonra Yunanistan 18 adamıza el koydu. Buna razı geliyorsunuz. Meclis’e getireceklermiş, Meclis mi kaldı? Kar lastiğini bile çıkardığın KHK’lar ile getir koy. Ama ‘gaziliği’ kim verir millet veririr.

"AFRİN HAREKATINI DESTEKLİYORUZ, UYARMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan’a gazilik vereceğinize, terör gazisi olup da gazilik unvanını alamamış çocuklarımızın hakkını verin. Bu ne büyük enaniyet, bu ne kendini beğenmişlik. Önce bu çocuklarımızın haklarını verin. Bir kez daha söylüyorum biz Afrin harekatının arkasındayız ama uyarılarda bulunmaya devam edeceğiz.

"BU KADAR KANDIRILACAKSAK BİZE BİR ŞEY NASİP ETME"

Allah’ım ben ve arkadaşlarım bu arkadaş kadar kandırılacaksak bize bir şey nasip etme. Bu vatandaşları kandıracaksak bize nasip etme ama artık bunlara da nasip etme. Milletten kopmuş garibana çekil oradan diyen ir kibirle karşı karşıyayız. Eğer yüce yaradan böyle olacağımızı görüyorsa ileride ben evimde oturmaya razıyım."

Editör: TE Bilişim