Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Akşener'in Karabük ve Zonguldak'tan sonraki durağı Sakarya. Akşener'i Sakarya'da on binlerce vatandaş büyük bir coşku ile karşıladı.

Yoğun katılımın olduğu mitingde kadınların ve gençlerin çokluğu dikkat çekerken, alanda açılan pankartlar ve dövizler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Meydanın hınca hınç dolduğu miting alanında sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" ve "Gençlerin umudu Akşener" sloganlarının atılması dikkat çekti.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, sözlerine yağmura rağmen meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür ederek başladı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"24 Haziran’da 2 konu için karar vereceksiniz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili. Sakarya görüyorum ki kararını vermiş. Allah razı olsun. Dikkatli konuşacağım çünkü kayın validem aranızda. Sakarya’nın kızı. Türkiye’nin halini tespit etmemiz gerekiyor. Sakarya’nın en büyük problemi genç işsizliğidir. Biz de diyoruz ki gençlerimize devlet iş vermek zorundadır. Eğe iş veremiyorsa iş bulana kadar gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağız ve her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız ki gençlerimize iş bulabilelim."

"Müteahhitlerin zengin olduğu vatan çocuklarının aç gezdiği bir ülke ile karşı karşıyayız. Mehmet Şimşek geçen gün diyor ki “Seçimi kazanalım israfla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz” günaydın 16 senedir aklınız neredeydi.

"SURİYELİLERİN ÜLKESİNE DÖNMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez Suriye ilişkileri düzeltip mülteci kardeşlerimizi ülkelerine sağ salim göndereceğim. 150 milyar lira harcandı onlara sizlerin cebinden çıktı. Yandaş müteahhitlere peşkeş çekilen her projeyi gözden geçireceğiz.

"FAKİR İNSAN ÜLKENİN AYIBIDIR"

Emekli açlığa mahkum. Biz dedik 1500 TL ikramiye vereceğiz. Bunlar bin TL ödedi onu da kimine 500 kimine 750 ödediler. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız dedik ağaların tansiyonu düştü. Kaynak soruyorlar bana. Ekonominin içine tükürdü. Fakir evlerinden enerji alıyormuş. İftara gidiyormuş günah günah. Bu ülkede fakir aç açıkta insan varsa o ülkenin ayıbıdır.

Kalabalığın yoğun tezahüratları için teşekkür eden Akşener, “Bu gece çok insan uyuyamayacak şu kalabalığı görenlerin vay haline” dedi.

"MİLLET DEVLETİNİ TOPLADI"

Ve Türk ordusu önce Balyoz, Ergenekon gibi düzmece kumpaslarla bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı hapse attın. Orduyu FETÖ’cülere teslim ettin. Sonra 15 Temmuz’da bu millet devletini köprüden topladı.

"BİNALARA SAVAŞ AÇTIN"

Yaptığınız her hatayı bu vatanın evlatları canıyla, kanıyla ödedi. Ne yaptın sonrasında FETÖ’cülerle dövüşmek yerine binalara savaş açtı. Abdulhamit Han devrinde kurulmuş harp akademilerini kapattın Benim ilk işim bunları yeninden açmak olacak."

Akşener, yoğun yağmur nedeniyle konuşmasını kısa tuttu. Konuşmasının ardından kayınvalidesini sahneye alan Akşener, "Sizin kızınız için onun kızına oy istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim