Yıldız Teknik Üniversitesi Hisarüstü Sosyal Tesisleri 'nde MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından engellilerle alakali kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıya; TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları celal Adan, Ruhsar Demirel, MHP'li yöneticiler ve engelli vatandaşlar katıldı

"ERDOĞAN GÖRÜŞEN ŞEREFSİZ DEMİŞTİ"

Program evvelsi gazetecilerin sorularını tarafıtlataraf Meral Akşener, İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'a sekreterya verileceği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Böyle bir girişimin taraflış olacağına dikkat çeken Akşener, "Bu soruya nasıl bir tarafıt versem ki ben? Sorunun kendi dahilinde cevabı var. Nereden baksanız taraflış. Böyle bir şey olabilir mi? Mahkeme ile suçu sabit olmuş bir kişi, kalkışmadan, o kalkışma nedeniyle de türayetlerden sorumlu bir kişiyi çözüm ortağı olarak koyacaksınız. Ben buradan bu işin paydaşlarına şunu söylemek isterim; Türkiye'yi iki tarafa böldüler. Kürt tarafı var bir de Türk tarafı var. Kürt tarafını anlaşılıyor ki Öcalan temsil ediyor. Türk tarafını kim temsil ediyor? Başbakanlığı döneminde Erdoğan, Öcalan ile sayın tekrarl reisımız görüşüldüğünü iddia ettiğinde, demişti ki; 'Görüneşeli onursiz', şimdi cümbür cemaat görüşülüyor. Ne dememiz lazım." ifadelerini kullandı.

ÖZERKLİK VE ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILACAĞI İDDİALARI

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özerklik çalışmaları ve Öcalan'ın cezaevinden çıkarılacağına yönelik iddiaları da kıymetlendiren Akşener, "Bu tür çalışmaların yapıldığını biliyoruz kör benim bildiğim de bir şey var. Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri anketle çalışır. Güneydoğu'da sorun çözüm de olsa Türkiye'de insanların birbiriyle olan iletişiminin önüne geçen sen ve ben şeklinde ayıran bir dilin nihayetuç saygınlıkıyla yapılacak anket nihayetuçsinde Güneydoğu'dan gelen oy nispetları İç Anadolu'da Selçuklu coğrafyasındaki oyların karşılığı değilse hep birlikte göreceğiz ki bu iş yönetim edilmek üzeredir. Hepimiz de taraflara ayrılmış olan Türkiye'nin uçurumattığı travmayı hdahil kimse basitca tedavi edemeyecek. Bu noktaya doğru gidiliyor. Benim asıl endişem bu." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim