Altan Öymen'in kızı Aslı Öymen'den duygusal veda: 'Babamın bu kadar sevildiğini bilmiyordum'

Altan Öymen'in kızı Aslı Öymen'den duygusal veda: 'Babamın bu kadar sevildiğini bilmiyordum'
Altan Öymen'in kızı Aslı Öymen, babasının cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve CHP'nin büyük bir kayıp yaşadığını ve babasının beklenenden çok daha sevildiğini belirtti.

Ankara'da, eski CHP Genel Başkanı, gazeteci, yazar ve ANKA Haber Ajansı'nın onursal kurucusu Altan Öymen için düzenlenen cenaze töreninde, kızı Aslı Öymen duygusal bir konuşma yaptı.

Aslı Öymen, babasının vefatının kendileri için çok zor bir dönem olduğunu belirterek, 'Bu, hayatımın en zor konuşması olacak. En zor günlerimin içindeyim, ailecek öyleyiz. Babamı kaybettik' dedi. Hazırlıksız bir şekilde konuştuğunu ifade eden Aslı Öymen, babasının her konuşma öncesinde titizlikle araştırma ve hazırlık yaptığını, kendisini de bu konuda her zaman uyardığını dile getirdi.

Aslı Öymen, konuşmasının devamında, Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir mensubu olmaktan duyduğu gururu dile getirdi. 'Türkiye ve basın dünyası, Altan ağabeyini kaybetti ve tabi Cumhuriyet Halk Partisi de öyle. Biz de babacağımızı kaybettik, kardeşimle, torunlarıyla' diyen Aslı Öymen, babasının öncü ve yol gösterici kişiliğini, ailesine olan sevgisini ve demokrasiye olan bağlılığını anlattı. Babasının sevgisinin beklenenden çok daha büyük olduğunu belirten Aslı Öymen, 'Babamın sevildiğini biliyordum ama inanın bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Nereye baksam, çıkan yazılar, partide gösterilen teveccüh... Gerçekten bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı gurur ve şeref duyuyorum. Çok teşekkür ediyorum ailem adına' sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.