Bursa'daki programını tamamladıktan sonra Eskişehir'e giderken İnegöl İlçesi'ne uğrayan Meral Akşener, MHP ilçe binası önünde toplananlara hitap etti. Halkın ve partinin 'Hadi çık yürü beraber gidelim' dediği için bu yola çıktığını ileri süren Akşener, "Teşkilatımızın, tabanımızın ve milletimizin 'hadi bakalım, yürü' dediği için bu yürüyüşe başladım. Dünde Bursa'da aday olduğumu kamuoyuna deklare ettim" dedi.

MHP'yi iktidarın önemli bir seçeneği haline getirebileceklerini anlatan Akşener, "İddiamız iktidar olmaktır. İktidarın karşısındaki güçlü iktidar alternatifi olmaktır. Bu nedenle dedim ki, 'Ben Başbakan olacağım.' ve aziz milletimiz bu kararımızın, bu hissiyatımızı, bu hedefimizi uygun gördü" dedi.

Meral Akşener, bir televizyon programında her ay araştırmaların ortalamasının MHP'nin oy oranının yüzde 25 olduğunu, genel başkan olması halinde başlangıcın yüzde 25 olduğunu söylediğini,  hiç bir araştırmacının bunu yalanlayıcı söz söylemediğini anlattı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışman kadrosundaki bir araştırmacının, televizyonlara çıkıp kim seçilirse seçilsin MHP oylarında bir puan bile oynama olmayacağını ileri sürdüğünü kaydeden Akşener, "Yemezler abi yemezler. Bu defa ülkücüler uyandı. Bu defa ülkücüler iktidar istiyor" dedi.

ESKİŞEHİR'DEN SESLENDİ

Kurultay çalışmaları kapsamında Eskişehir'e gelen Akşener, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen programda partililere hitap etti. 

Akşener, son dönemde ülkücülere hakaret edildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"MHP mensuplarına 'paralel' diyenlere buradan sesleniyorum, hiçbirimiz paralel değiliz. Hiçbirimiz Allah'ın karşısında baş eğmekten başka, hiçbir kurumun, kuruluşun, grubun karşısında başımızı eğmeyiz ama bizim işimizle çok ilgilenenlere, 'paralel' diyenlere buradan sesleniyorum. Hiçbirimiz paralel değiliz ama siz her biriniz yamuksunuz. Önce kendinizi yamulttunuz, sonra ülkemizi yamulttunuz."

Türkiye'de ülkücü iradenin iktidar olması gerektiğini dile getiren Akşener, "Türk milleti buna hazır. Hem Türk dünyasının umudu hem de İslam dünyasının umudu olan Türkiye'nin her tarafını yamulttukları için devlet sistemini tarumar ettikleri için MHP önce kurultayını, kongresini yapacak ondan sonra da Allah'ın izni, keremi, milletimizin teveccühü ile iktidara gelecek." ifadesini kullandı. 

- "Ülkeyi bayram sofrasına oturtacağız"

Akşener, iktidar olmaları halinde bir ülkücüye hakaret edilmesi durumunda karşılığının misliyle verileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün MHP'ye ihtiyaç vardır. Allah'ın izniyle MHP'yi iktidar edeceğiz. Bunu başaracağız. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, meclis başkanı, bakanlar ülkücülerden oluşacak. Bayram sofralarını bilirsiniz. O sofranın en büyük özelliği elinizi uzattığınızda bütün yemeklere eşit mesafede olmanızdır. Biz bu ülkeyi bayram sofrasına oturtacağız. Allah'ın izniyle biz bunu başaracağız."

Konuşmanın ardından kendisine çiçek veren partililerle fotoğraf çektiren Akşener, daha sonra salondan ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim