Bülent Arınç, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında kendisiyle ilgili sert eleştirilere cevap verdi, ittifak projesi hazırladığını belirtti.
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin grup toplantısında isim vermeden şahsına yönelik sert sözlere Twitter üzerinden 3 sayfalık bir yanıt verdi. 

Arınç, hakaret etmeme şartıyla, seçim ittifaklarıyla ilgili 3 farklı projesini MHP Lideri ile paylaşabileceğini söyledi.

HAKARET ETMEYİN YETER ARTIK
Arınç, "Seçim ittifakları konusunda 'anlaşılabilir ve uygulanabilir' 3 proje hazırladım. Eğer beni bir gün davet etmek nezaketinde bulunur ve bir kahve ikram ederseniz, size o projeleri sunabilirim. Bunun karşılığında hiçbir şey de istemem. Bir daha hakaret ve iftira etmeyin yeter" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama;

Geçtiğimiz günlerde Habertürk TV'de yaptığım bazı açıklamalardan sonra MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli'nin Partisinin Grup toplantısında haberlere konu olduğu şekliyle şahsıma hitaben kullandığı ifadeler aynen aşağıdaki gibidir:

"Siyasi mefta, marazi tip, köksüzlüğün pençesinde, kimliksizliğin esiri, Türk'e düşman, Türkiye işgal edilse ilk sevinecek, Türk Milleti bölünüp parçalansa havalara uçacak, sevinç naraları atacak, çukur şahsiyet, kripto ve karanlık niyetli, PKK'ya evet diyen, İmralı canisine hürmet eden, FETÖ'yle aynı çuvala giren, ilkesiz ve iki yüzlü tavırlı, yaşlı gözleriyle kum torbasına dönen, dengesi kaybolmuş, korkuyla ürperen, kaygıyla yaşayan, dili laçka, Pensilvanya yetiştirmesi, FETÖ'cü yurtsuz, hıyanete yakasını kaptırmış, Haçlıların sözcülüğüne soyunmuş; Kandil, Pensilvanya ve İmralı'ya köle olmuş; yıkım, yabancı ve yozlaşma hayranı..."

Sn. Bahçeli, bu sözleri benim için söylediğiniz şeklinde haberler yapılmış ve tarafınızdan bir tekzip gelmemiştir. Bu durumda, yukarıdaki ifadeleri beni kastederek kullandığınızı kabul etmiş oluyorsunuz.

Kullandığınız çirkin ifadeleri aynen buraya aktardım ki, nasıl bir üsluba, nasıl bir hiddete, nasıl bir şiddet diline sahip olduğunuzu herkes derli toplu bir şekilde görsün.

Sn. Bahçeli;

Siz bir genel başkansınız. Ben, siyasi hayatım boyunca hiçbir partinin genel başkanına saygısızlık yapmadım, yapmam. Sadece şahıslarına değil; temsil ettikleri makama ve o partiye gönül vermiş insanlara hürmeten "hak ettikleri" cevabı vermem.

Ve fakat, ülke gündeminde çok daha önemli konular varken, partinizin grup toplantısında ağzınızı açtığınız ilk dakikadan itibaren, ilk konu olarak şahsımı hedef almanız, hedef göstermeniz ve hakaretleriniz de kesinlikle cevapsız kalmamalı.

öncelikle hakkımdaki hakaretler için sizi kınıyorum !

Bu kadar hiddetlenmenizin sebebi "AK Parti MHP'leşmemeli ve MHP'nin anladığı şekildeki milliyetçiliğe ve Türkçülüğe itirazım var" şeklindeki ifadelerimse, bu sözler bir eleştiri değil; sadece bir tespittir!

Ben, AK Parti'nin kurucu üyesiyim ve AK Parti'nin, MHP dahil diğer partilerden farkını bilir ve savunurum. Siz de MHP Genel Başkanı olarak AK Parti ve diğer partiler ile farklarınızı söyleyebilirsiniz. Bu da sizin en doğal hakkınızdır.

AK Parti'nin milliyetçilikten anladığı, seçim beyannamelerinde ve parti programımızda yazdığı gibidir. Ben de açıklamalarımda bunu işaret etmiştim. Eğer benim bu tespitimi bir eleştiri olarak kabul ediyorsanız eleştiri de bir haktır ve buna kızılmaz, hakaret de edilmez !

Siz partinizde eleştiriyi yasaklamış olabilirsiniz.

Ama ben bir AK Partiliyim ve kapı kulunuz da değilim !

Size ödeyecek bir diyet borcum da yok !

Kaldı ki siyasiler eleştiriye tahammüllü ve hoşgörülü olur.

Hatta Yargıtay kararlarına göre siyasiler herkesten daha çok eleştiriye tahammüllü ve hoşgörülü olmalıdır.

Eleştiri ya da tespitler karşısında makul, mantıklı cevaplar vermek yerine, şiddet dilini kullanmak, tehdit ve hakaret yolunu seçmek, "siz dahil" kimseye yakışmaz.

Böyle yaparsanız, sizi seven ve saygı duyan insanları da rencide etmiş olursunuz I

Sn. Bahçeli;

Grup toplantısında hakkımda söylediğiniz hakaret dolu cümleleri bundan 1 yıl öncesine kadar Sn. Erdoğan, AK Parti'nin bakanları ve milletvekilleri hakkında da fazlasıyla söylemiştiniz.

Şimdi onlar hakkında böyle konuşmuyorsunuz.

Onlar da sizi üzmemek adına size eskisi gibi cevaplar vermiyorlar.

Bunun sebebi; 15 Temmuz'dan bu yana temel konularda AK Parti'yle işbirliği yapmanız ve 2019 yılına kadar birlikte olacağınızı ifade etmenizdir.

Herkes bilsin ki, ben de bu birliktelikten çok memnunum ve elbette bozulmasını istemem.

AK Parti ile birlikteliğiniz sizin siyasal tercihinizdir.

Yalnız şunu da bilin ki; ben AK Parti'de resmi görevi olmayan bir insanım.

Bir genel başkan olarak, benim ifadelerimi muhatap alıp, partinizin grup toplantısında ilk konu olarak bana hakaret ile cevap verdiğinize göre, sözlerimin siyasi bir değer taşıdığını ve oldukça da fazla etki meydana getirdiğini düşünmüş olmalısınız.

Ne olursa olsun, çok doğal bir tespite ve sizin kabulünüzle çok makul bir eleştiriye, bu kadar orantısız cevap vermenizin hiçbir mantıklı gerekçesi olamaz!

Sn. Bahçeli;

Ben aktif siyaset dışında Tükiye'yi. dünyayı, güncel konuları düşünen, tartışan ve fikirleri sorulduğunda tecrübeleri ışığında cevaplandırmaya gayret eden bir siyasetçiyim.

Size samimi bir teklifim var:

Geçtiğimiz günlerde, seçim ittifakı konusunda açıklamalarınızı televizyondan takip ettim. Doğrusu, ben dahil hiç kimse açıklamalarınızı anlayamadığı için haberciler de konuyu mizahi bir dille haberleştirmişler.

Bu tür konuları partilerde yetkili ve görevli insanlar çalışırlar ve sonunda genel başkana arz ederler. Genel başkan da uygun görürse kamuoyu ile paylaşır.

Fakat görüyorum ki partinizde bu tür çalışmalar yapılmıyor.

Ben, son 15 yıl içinde, TBMM Başkanlığı dönemimde özel olarak, hükümette görevliyken ise partimizin; "Anayasa'nın öngördüğü temsilde adaleti, yeni anayasayı, demokratikleşme projelerini ve seçim beyannamelerini" hazırlayan ekibin içinde yer aldım.

Seçim ittifakları konusunda da "anlaşılabilir ve uygulanabilir" 3 proje hazırladım.

Eğer beni bir gün davet etmek nezaketinde bulunur ve bir kahve ikram ederseniz, size o projeleri sunabilirim.

Bunun karşılığında hiçbir şey de istemem.

Bir daha hakaret ve iftira etmeyin yeter!

Bülent Arınç

22. Dönem TBMM Başkanı

Editör: TE Bilişim