İl başkanlığının “soru sormak yasak” dediği toplantıda, son konuşmacı olan Genel Başkan Yardımcısı Ayhan’ın parti tabanını azarlar gibi konuşması yüzünden salon bir anda boşaldı.

Konuştuğumuz partililer, toplantıdan tatminkar bir sonuç alamadıklarını dile getirdiler.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Başkanlık sistemi” konusundaki çıkışından sonra, aylardır partileri Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne yapmak istediğine akıl erdiremeyen Denizlili partililer, Genel merkez tarafından tabanın bilgilendirilmesi ve aydınlatılması konusunda görevlendirdiği milletvekillerinin anlatımlarından hiçbir şey anlamayınca yine hüsrana uğradılar.

 MHP Denizli İl Teşkilatı’nın Katipoğlu Düğün Salonu’nda düzenlediği “Bilgilendirme Toplantısı”na, MHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Parti MYK üyesi Osmaniye Milletvekili Doç.Dr. Ruhi Ersoy ile İstanbul Milletvekili Arzu Erdem,  Denizli eski milletvekili Ali Keskin, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

PARTİLİLERE “BUGÜN SADECE DİNLEYİN, SORMAYIN” DENİLDİ
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cafer Birtürk, göreve 11 ay önce geldiklerini belirterek, il yönetiminin bilinenden fazla olduğunu ve etkili bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, katılımcılara soru sorulmayacağını, bu toplantının sadece bilgilendirme toplantısı olduğu için, dinlemeleri gerektiğini belirttiği konuşmasında “Bugün Yeni Anayasa ile ilgili bilgilendirme toplantısında milletvekillerimizi ve genel başkan yardımcılımızı dinleyeceğiz. Hiçbir şekilde soru sormayacağız. İleriki günlerde geniş katılımlı toplantılar düzenleyeceğiz.  O zaman konuyu tartışarak değerlendireceğiz” dedi.

MHP MECLİSTE ETKİN ÇALIŞIYOR 

İl Başkanından sonra kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP’li vekillerin parlementoda etkin bir şekilde çalıştığını ve birçok yasanın çıkarılmasında etkili olduklarını belirttiği konuşmasında, “MHP milletvekilleri TBMM’de etkin bir şekilde mücadele veriyor. Birçok yasa, milletvekillerimizin verdikleri önergeler üzerine çıkarıldı. Bu güzel çalışmalara önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz” dedi.

"EVETCİ MİSİN?",  "HAYARCI MISIN?" DİYEMEYİZ
 MHP MYK Üyesi Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise, MHP’nin geçmişinden örnekler verdiği hamasi nutkundan sonra, asıl meseleyi gündeme getirerek, niçin Anayasa meselesine destek veridklerini kendince anlatmaya çalıştı.

Ersoy konuşmasında Anayasa tartışmasını “Evetci misin? Hayırcı mısın?” düzeyine hapsetmenin, verilecek en büyük ceza olduğunu, Bugün devlet kurumlarının içinin boşaltıldığını,  Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini aşarak kanunsuz, anayasaya aykırı davranışlar içerisinde olduğunu ileri süren Ersoy, “Yeni Anayasa ile bu yetkilerin denetlenebilir hale gelecek” diyerek Yeni Anayasa’ya neden “evet” dediklerinin altını çizdi. 

“MİLLET İRADESİNE SAYGI GÖSTERİRİZ”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Yeni Anayasa ile ilgili tercihlerini verdiklerini belirterek, “Bugün ülke tehdit altında, beka düzeyinde problemler var. Buraya nasıl gelindiğine ilişkin biz çok şey söyleriz. Haklıyız deriz. Haklıydık dememiz sorunları çözmüyor. Bu beladan Türkiye sıyrılıp çıkmak zorunda. MHP’nin misyonu Türkiye’nin müreffeh, onurlu geleceğini inşa etmek. Vizyonumuz ne?  Lider ülke Türkiye’yi inşa etmek. Bunlar olmadan biz vazifemizi tamamlamış olmayacağız ki. Biz gücümüz ölçüsünde yapabileceklerimizi maksimum düzeyde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

MHP’nin programında ülkenin siyasi, sosyal ekonomik anlamda uzlaşmadan bahsedildiğini vurgulayan Ayhan, "Bu bizim programımızda var. Hukuki dayanağımız burası. Siyasi sosyal ekonomik anlamda Bu asgari müştereklerde birliğimizi bütünleşme sağlanamazsa sıkıntı olur. Buradan bu uzlaşma dediğimiz olayın, temelinde iki temel dinamik var. Bir tanesi milliyetçiliğimiz, ikincisi demokrasi. Beka düzeyine gelmiş bir ülkede MHP programında olan uzlaşmayı kullanmayacak da ne zaman kullanacak? Bu teklif geldi konuştuk. Görüştüğümüz teklif nereye gidecek milletimizin temsil edildiği TBMM’ye. TBMM evet derse meşruiyetin kaynağı millet. Millete gitmekten rahatsız olan var mı içinizde? Biz tercihimizi belirtiyoruz. Millet ‘evet ’derse de saygı gösteririz, ‘hayır’ derse de saygı gösteririz” diye konuştu.

NE DEDİKLERİNİ ANLAMADIK

Öte yandan, salonu dolduran az sayıdaki partililer, konuşulan konulardan tatmin olmadıklarını belirttiler. Çoğu partili davet edilmemelerine rağmen, partisinin düne kadar eleştirdiği AKP’ye  bir anda nasıl böyle destek verdiğini anlamak için geldiklerini belirterek, “Bizler MHP tabanı olarak, düne kadar AKP’li yöneticilerin 7 sülalesinden hesap soracak olan sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir anda; AKP’nin bile umudunu kestiği Başkanlık sistemi ve yeni Anayasa konusundaki ani çıkışı ve ardından AKP ile kolkola giriyormuşçasına yapılan hareketleri merak ederek geldik. Kafamızdaki soruları sormak, tatmin olmak istiyorduk. Ancak her zamanki gibi hamasi nutuklarla, havanda su dövülürcesine yapılan bir toplantı ile karşı karşıya kaldık. Bu toplantıdan hiçbir şey anlamış değiliz. MHP, bizim partimiz MHP değil sanki.” Dediler.

Bu arada, Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan’ın, konuşması sırasında birilerini azarlıyor gibi bağırarak konuşması ve imalı sözler söylemesi karşısında salonda bir hareketlenme oldu ve partililer dışarı çıkmaya başladılar. 

www.kulvargazetesi.net

Editör: TE Bilişim