TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Efkan Ala, tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

 

 

 

Atila KAYA

İstanbul Milletvekili

 

AKP iktidarının başlatmış olduğu çözüm (çözülme) süreci ile Doğu ve Güneydoğu bölgemizde kamu otoritesi zaafa uğratılıp yok edilmiştir. “Açılım” diye başlayan “çözüm” diye devam eden süreçte, terör örgütünün bölgede gücünü pekiştirdiği aşikâr hale gelmiştir. Teröristler, yollarımızı kesmekte, kimlik kontrolü yapmakta, araçları ateşe vermekte, bayrağımızı yakmakta, Atatürk heykellerini parçalamakta, vergi toplamaktadır. Özellikle son bir yıldır terör örgütü PKK halkın ne kadar içindeyse, devlet o kadar geriye binalara çekilmiş durumdadır.

Siyasi hesaplar uğruna güvenlik güçlerimizin eli kolu bağlanmış her türlü hakarete ve saldırıya karşı çaresiz bırakılmıştır. Asker, polis ve korucular infaz edilir şekilde sokak ortasında şehit edilmektedir. Terör örgütü yandaşı Emniyet müdürünün yüzüne “Ben senden de, Vali den de üstünüm” diyebilmektedir.

Hükümet ise adeta bölgeye sırtını dönmüş, saraylarda misafir ağırlamakta, ulufe peşinde olan sözde sanatçılara ödüller vermekte, 21 yy’da Amerika kıtasını yeniden keşfe çıkmaktadır.

Terör örgütü ise kendi yayın organlarında; Bölgede hâkimiyeti ele geçirdiklerini, sözde kaymakam ve vali atamaları yaptıklarını pervasızca dillendirmektedir.

Buna göre;

1- PKK terör örgütü üyelerinin bölge illerinde yol kesme, trafik kontrolü yapma gibi eylemleri nedeniyle gözaltına alınan, tutuklanan terörist olmuş mudur?

2- Terör örgütünün yayın organlarında bölgeye sözde kaymakam ve valiler atandığı söylenmekte ve isimler verilmektedir. Bu isimlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

3- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı bir çiftlik evini, PKK’nın hastaneye dönüştürdüğü, burada PKK’lıların muayene ve tedavi oldukları iddiaları doğru mudur?

4- Ayrıca bölge hastaneler de, can güvenliği nedeniyle polislerin görevlendirilmediği söylenmektedir. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

5- Hastaneler de polisler görevlendirilemiyorsa tedavi edilenlerin suçlu olup olmadıklarını, terörist olup olmadıklarını nasıl tespit edebileceksiniz?

6- Yoksa teröristlerin devlet hastanelerinde tedavi edilmeleri de açılım sürecinizin bir parçası mıdır?

Editör: TE Bilişim