Aydın: MHP milletin yeni toplanma merkezi olacak

Olağanüstü kurultay çalışmaları kapsamında Kayseri’yi ziyaret eden Koray Aydın, MHP’nin fikri birikimini halkla bütünleştirerek bir iktidar yürüyüşü başlattıklarını belirterek, hareketin öz değerleriyle bir destan yazacaklarını söyledi. Kayseri girişindeki kalabalık bir konvoy tarafından karşılanan Aydın’ın programına 19. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Osman Develioğlu, 21. Dönem MHP Milletvekilleri Hamdi Baktır, Halil İbrahim Oral, Ali Serdengeçti, Cahit Tekelioğlu, parti kurucuları, MHP Eski il ve ilçe başkanları, üst kurul delegeleri, ocak başkanları, partililer ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Davullarla karşılanan Koray Aydın, “Kongre talebi var. Bunun yerine getirilmesi lazım, bundan kaçmamak gerekir. Bu belki de Türkiye’nin kaderine etki edecek bir adım. Bu sandığın mutlaka milliyetçi hareket camiası önüne konulması lazım. Er yada geç de konulacaktır. Kongre kararı olursa, MHP gibi Türkiye’ye talip olan bir siyasal harekette daha çok başkan adayı olacağını düşünüyorum. Bunun 3 kişi ile sınırlı olacağını düşünmüyorum. Ama bu da bir zenginliktir, ne kadar çok fazla aday olursa katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu. Aydın devamla şunları söyledi:

Herkesin gözü MHP’de

“Geçtiğimiz gün Mersin’deydim. Pazar günü de Manisa’da olacağım. MHP’deki yeni kongre iklimini sağlıklı bir zemin üzerine oturtulması ve bu sürecin MHP geleceği açısından doğru şekillendirilmesi bakımından bir nevi istişare oluşturmak arkadaşlara düşünce ve kanaatlerimizi aktarıp hem de onların düşüncelerini almak adına bu toplantıları yapıyoruz. Herkesin gözü MHP’de. Biz de bu sürecin sağlıklı işlenmesine ve partinin doğru konumunu alarak Türkiye’nin beklediği ve özlediği MHP’nin ortaya çıkması yönünde birikimlerimizi ortaya koyarak ve tabanımızla bütünleşerek bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeye gayret ediyoruz.”

Hareketin bütün temel dinamiklerini işin içine katarak hem MHP’ye hem de Türkiye’ye bir gelecek vizyonu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

 “MHP, iktidar alternatifi bir parti. AKP’nin en ciddi rakibi. Aynı alana hitap ediyorlar. MHP’nin, siyaseten büyük bir bıkkınlık içinde olan, kerhen AKP’ye oy vermek durumunda kalan milyonlarca insanın toplanma merkezi olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla MHP’yi çekim merkezi haline getirebilecek alarm sistemi kurduk. Alarma geçtik. AKP’nin de devri kapandı. Artık bir değişikliğe ihtiyaç var. O değişikliğin adresi de inşallah MHP olacak. Başarıya endeksli modelde başarı olursa lider adına kılıç sallayan insanlara ihtiyaç olur mu? Ben onlara kelle avcıları diyorum, ihtiyaç olmaz. Çünkü başarının olduğu yerde başarı zaten lideri ve kadrosunu korur, başarısızlığın olduğu yerde bu söylediklerim meydana gelir.”

Programının 2. gününde MHP Üst Kurul Delegeleri, partililer ve basınla sohbet toplantısında buluşan Aydın, daha sonra Kayseri’de MHP ve Ülkücü Hareket’in sembol isimleriyle bir araya geldi. 

Editör: TE Bilişim