Demokratkocaeli.com'dan Mevlüt SOYSAL'ın haberine göre  İçişleri eski Bakanı Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan parti, 25 Ekim Çarşamba günü Ankara’da düzenlenecek törenle siyasi arenaya girecek. Geniş kesimlerin merakla beklediği siyasi partinin politik arenaya çok güçlü bir şekilde girmesi ve dengeleri değiştirmesi bekleniyor. Akşener Hareketi’nin Kocaeli’deki en önemli isimlerinden biri de, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez. Hareketin 22 kişilik tüzük komisyonunda da yer alan Sönmez, Akşener’in geniş kesimleri kapsayan taban gücünün olduğunu kaydederek, “İktidar olacağız” dedi.

HAREKETİN MUTFAĞINDAYIM

Hareketin tüzük komisyonunda bulunduğunu söyleyen Sönmez, “Akşener hareketinin mutfağındayım. 22 kişilik tüzük komisyonunda yer aldım. Program konusunda katkıda bulundum. Tüzükte de programda da onlarca kişiden katkılar alındı. Ben tam bir tüzük taslağı hazırlayıp içinde bulunduğum komisyona bunu sundum. Tüzükte demokrasi ön planda tutuldu. Demokratik bir tüzüğün oluşturulması için yoğun gayret sarf edildi. Bilindiği gibi diğer siyasi partilerde tüzük, genel başkan ve il başkanlarının demokrasiyi zafiyete uğratacak girişimlerde bulunmasının önünü açıyor. Bu tüzükte demokrasiden yana bir denge oluşturuldu” dedi.  

VERİMLİ BİR SÜREÇ

Tüzük ve programın çok güçlü bir yapıyla kurulduğunu kaydeden Sönmez, “Yeni parti için gerçekten çok verimli bir süreç yaşandı. Akşener hareketi yola çıkarken tüzük ve program açısından çok güçlü bir yapı oluşturuldu. 22 kişilik tüzük komisyonunun yanı sıra 44 kişilik de program komisyonu vardı. Program komisyonu içerisinde başta Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan olmak üzere çok önemli akademisyenler ve siyaset insanları bulunuyordu. Onlar ayrı salonda çalışsalar da, zaman zaman fikir alışverişi ortamı yaratıldı” ifadelerini kullandı.  

GÖZLEM YAPTIM

Sönmez, yaptığı gözlemlerden de bahsederek, “Gerek Kocaeli’de referandum öncesinde düzenlediğimiz mitingde, gerekse de gezdiğim illerde bu hareketin doğal tabanının oluştuğunu gözlemledim. Yapılan programlarda taban otomatik olarak oluştu. Akşener hareketine destek çok büyük. Bu hareketin üçte biri merkez sol, üçte biri merkez sağ, üçte biri ise MHP’lilerden oluşuyor” şeklinde konuştu.

TEK HEDEF İKTİDAR

Partinin hedefini de anlatan Sönmez, “Bu partinin hedefi iktidar olmaktır. Bu sebeple toplumun geniş kesimlerini kucaklamak hedefimiz. Bu partide Türkiye’nin tüm kesimleri var. Vatan, millet ve gelecek kaygısı taşıyan, adalet ve özgürlüğe özlem duyan kesimler burada. Akşener hareketi ile Türkiye normalleşecek. Bozulan devlet yapısı yeniden düzelecek. Bu nedenle halkın büyük destek vereceğine inanıyorum. Ben bu partide ne görev verilirse yapacağım. Mutlaka bu hareketin bir yerinde olacağım. Şimdiden görev konusunda çeşitli iddialar ortaya koymak pek doğru değil. Çünkü kurumsal bir yapı oluşuyor ve bu yapının çeşitli birimleri olacak. Teşkilatlanma da bu birimler aracılığıyla yapılacak” dedi.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ

Partinin ideolojisinden de bahseden Sönmnez, “AK Parti Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi milli görüş geleneğinden gelen isimler tarafından kuruldu. Partinin nüvesini onlar oluştururken, partiye farklı kesimlerden insanlar da katıldı. Bu parti milli görüş kadrosu dışından katılanlarla yeni bir yapıya dönüştü. Akşener ve ekibi de ağırlıklı olarak MHP’lilerden oluşuyor. Bu nedenle partinin nüvesini Türk milliyetçisi kesimlerin oluşturması çok doğal. Ben bu olayı pergelle açıklıyorum. Pergelin sabit ucu milliyetçi tabana dayanacak, hareketli uç merkezin solu ve sağındaki vatanseverleri kapsayan geniş bir çember çizecektir.” dedi.  

İLGİ ARTIYOR

Kocaeli’de çok güçlü olacaklarını kaydeden Sönmez, “Yeni partinin en kuvvetli olacağı illerden biri Kocaeli olacaktır. Bunda elbette Meral Akşener’in İzmitli olmasının payı olacaktır. Ama asıl önemli olan Kocaeli’deki sosyolojik yapı. Kocaeli, eğitim ve kültür oranının yüksek olduğu bir il. Yapılan anketler de, eğitim arttıkça Akşener’e olan desteğin arttığını gösteriyor. İnsanların birey olma özelliği arttıkça hareketimize ilgi artıyor” ifadelerini kullandı.  

ÇOK BÜYÜK DESTEK VAR

Kocaeli Ayrınlar Ocağı Başkanı Ruhittin Sönmez, AK Parti, CHP ve MHP’den oy alacaklarını kaydederek, “ Akşener’e CHP’den de büyük destek var. CHP’nin sosyolojik olarak yüzde 25 oy oranını aşamadığını, bu sebeple AKP’den kurtuluşa yetmediğini düşünen bir kitle var ve bu kitle Akşener’i destekliyor. Akşener’in AKP, MHP, BBP, SP ve soldan oy alarak öğrenilmiş çaresizliği kırabileceğini düşünüyorlar. Özellikle CHP’li kadınların Akşener’e büyük destek verdiklerini görüyorum. Çünkü CHP’liler Atatürk, milliyetçilik ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkma konusunda Meral Akşener’e güveniyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim