Dünya çapında infiale neden olan olayla ilgili bilgi alan Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’na desteğini yineledi, yapılacaklar konusunda düşüncelerini söyledi. Bahçeli’nin talebi üzerine Çankaya Köşkü’ndeki görüşmeye AKP’den Ömer Çelik ve Mehmet Ali Şahin, MHP’den ise İsmet Büyükataman ve Semih Yalçın katıldı. Devlet Bahçeli, önceki gün terörist saldırı sonrası yaptığı açıklamada olayı sert sözlerle kınayarak “Şunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Bahar ayıyla birlikte Türkiye’nin baştan ayağa karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları rezil olmakla kalmayacaklar, bunun hesabını da vereceklerdir.

MHP liderine teşekkür

Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Ankara Kızılay’da milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin cinayet şebekeleri, terör ve silah baronları, bölgesel ve küresel vahşet projeleri kanalıyla yıkılamayacağını gür ve güçlü bir iradeyle tekrarlamak istiyorum” dedi.

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu İbn-i Sina Hastanesi’nde Ankara patlamasında yaralanan vatandaşları ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli’ye teşekkür eden Davutoğlu, dün düzenlenen hain saldırı sonrası yapılan incelemelerde ilginç bağlantılar tespit edildiğini ifade etti. Davutoğlu şunları söyledi: “Bu terör odaklarının oluşturmak istedikleri karamsar yeise sakın kapılmayınız. Bu terör odakları ve arkasındakilere de sesleniyorum: Bizim irademizi kıramayacaksınız. Teröre karşı işbirliği bütün dünyanın gözetmesi gereken bir ilkedir. Dayanışma için yanıma gelen Sayın Bahçeli’ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Sayın Bahçeli’ye teşekkür ettim çünkü talep kendisinden geldi. Terörle mücadelede hükümetin yanında olduğunu ifade etti. Ümit ederiz bütün partiler bu kez terörü lanetleme konusunda ortak tavır sergiler. Daha önceki saldırılarda ’katil devlet’diyenler ve bana dönerek ’katil’diyenler karşısında bu inancımı kaybettim açık söylemek gerekirse” dedi. Olayla ilgili bilgi veren Davutoğlu,

 “35 vatandaşımızın isimleri tespit edildi. Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli. Diğerinin de yardım eden bir terörist olduğuna dair ciddi şüphe var. DNA araştırması tamamlanınca hepsi açıklanacak. Ciddi bir network’ü var. Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi bulgular var. Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı. Hala üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkarılması gereken cinayet şebekesi var” diye konuştu.

 

CHP’de “devlet” masaya yatırıldı

Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu, devletin AKP iktidarı döneminde geldiği son noktayı ele aldı. Toplantıda; Türkiye’nin dış istihbarat toplayamadığı, devlette liyakat sisteminin kalmadığı için dağınıklık yaşandığı ve dış politikada yapılan hatalar nedeniyle ülkenin kaosa sürüklendiği saptamaları yapıldı. Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun siyasi parti liderlerini toplantıya çağırması durumunda takınılacak tutum da ele alındı. CHP kurmayları Başbakan Davutoğlu’ndan çağrı gelmeden önce TBMM başkanı İsmail Kahraman’a siyasi parti liderlerini toplayarak, TBMM’ye çağrı yapması isteğinin dile getirilmesini ve bundan sonra çağrıya cevabın beklenmesi stratejisini benimsedi. Davutoğlu’nun olası bir çağrı yapması durumunda ise, “Bu çağrının bir sonuç vermesi için öncelikle sorumluların ortaya çıkarılması gerekir” ifadeleri kullanıldı. Grup Başkanvekili Levent Gök, “10 dakika önce oradan geçtim. Kim olursa osun olayın peşi bırakılmamalı, sorumlular ortaya çıkarılmalı” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a yaptığı çağrının ardından CHP bekleme sürecine girecek. Bu arada bu toplantı çağrısından bir sonuç alınmazsa CHP yarın toplanacak MYK toplantısında bir kez daha durum değerlendirmesi yapacak.

Editör: TE Bilişim