Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük konusundaki uyarıların hakarete varan sözlerle hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kez grup toplantısında 11. Cumhurhurbaşkanı Abdullah Gül'e çattı. 

Bahçeli, Bahçeşehir Üniversitesi “9. Diplomat Okulu” açılışında “Dış politikasının güçlü olabilmesi için bir ülkenin önce evinin içinin düzenli olması lazım. Evinin içi düzenli olmayan bir ülkenin çok güçlü bir dış politika güdebilmesi mümkün değildir” diyen Gül'ü eleştirdi. 

Bahçeli, "Evimiz hamd olsun düzenlidir. Aksini inkar eden varsa geçmişteki günahlarını affettirmek için özeleştiri yapacak cesareti göstermelidir" dedi. 

Bahçeli daha önce de Davutoğlu'nun Kerkük konusunda yaptığı uyarılarla ilgili "Eski Başbakan çıkıp müzakere tavsiyesinde bulunarak referandumun dondurulmasını öneriyor. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan'ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir. Durdun durdun da şimdi niyet ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun. Kerkük'ün acıları büyürken hala zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez" demişti. Davutoğlu ise Bahçeli'ye "Bizi susturmak kimsenin haddi değil" karşılığını vermişti. 

Editör: TE Bilişim