MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Etkinlikte konuşan Bahçeli 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi.

Türkiye çetin bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bahçeli, “Önümüzü kesmek için pusuya yatanlar var. Ömrümüzü kısaltmak için fırsat kollayanlar var. İç ve dış karanlık odaklar boş durmuyor. Türk ve Türkiye hasımları geri adım atmıyor. Devamlı üzerimize geliyorlar. Devamlı etrafımızda tuzak kuruyorlar. Türkiye’nin yıkımı için ittifak içindeler. İhanet ve ihtilaf çukurunda buluşuyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin aleyhine senaryo kurguluyorlar. Aslında hesap ve hedef Türklüğün derin yara alması. Aslında plan ve proje milli bekanın ağır hasar görmesi. Kara kampanyaların sebebi budur.

Milliyetçi Hareket Partisi nice badireleri aşmıştır, yine aşmayı başaracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi nice komplo ve kumpası ayaklarının altına almıştır, emin olunuz yine almayı bilecektir” diye konuştu.

“DURMASINLAR, YÜZDE 5-6’YA DÜŞTÜĞÜMÜZÜ ŞEREFSİZCE İDDİA ETSİNLER”

MHP’nin oy oranı hakkındaki anketlere sert tepki gösteren Bahçeli, “Varsın olsun, şirret dedikodularına yenilerini eklesinler. Durmasınlar, yüzde 5-6’ya düştüğümüzü şerefsizce iddia etsinler.

Bunlara aldırış etmeyiniz. Bunları asla ciddiye ve dikkate almayınız. MHP’nin inişi ve iflası için el ovuşturan maya ve meşrebi haramla dolanlar 24 Haziran’da ya şok olacaklar, ya da yok olacaklardır.

Milliyetçi Hareket Partisi anketle kurulmadı, anketle kundaklanamaz. Milliyetçi Hareket Partisi icazetle kurulmadı, ihanetle yıkılamaz. Her yerdeyiz, her gönüldeyiz, her ömürdeyiz” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE SÖZÜMÜZ YERE DÜŞMEYECEK, İRADEMİZ GÖRMEZDEN GELİNMEYECEKTİR”

MHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Aş için, iş için, huzur için, umut için, istikrar için, normalleşme ve demokratik ilerleme için Milliyetçi Hareket Partisi gücüne güç katarak TBMM’de varlığını sürdürmelidir. Merak buyurmayınız, Türkiye’nin geleceğinde pay sahibi olacağız. Önümüzdeki dönemde sözümüz yere düşmeyecek, irademiz görmezden gelinmeyecektir. Ülkücü her zaman olduğu gibi başı dik gezecektir.

"HEDEFLERİMİZ BİRER BİRER, SABIR VE AKILLA GERÇEKLEŞECEKTİR. HAYALLERİMİZ GERÇEKLE BULUŞACAKTIR"

Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyecek, elini taşın altına koymaktan dün olduğu gibi yine çekinmeyecektir. Zaman Türk milletinin, zemin Türkiye’nindir, sıra Milliyetçi Ülkücü Hareketi’ndir. Hizmetse edeceğiz, hakikatse söyleyeceğiz, hedefse mutlaka ulaşacağız. Türkiye’nin yeni hükumet yapısı altında inşa ve imar faaliyetinde biz de olacağız.

Geri durmayacağız. Uzaktan izlemeyeceğiz. Tribünden bakmayacağız. Gelişmelere kapalı durmayacağız. Mücadelemizi son nefes, son nefer, Turan’a kadar sürdüreceğiz. Cumhur İttifakı’nın itibar ve iffetine gölge düşürmeyeceğiz. Zira Türkiye’nin geleceği Cumhur İttifakı’dır.

Türkiye’nin parlak yarınları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tesis ve temin edilecektir.

Gazetelerde yazılan asılsız ve uyduruk haberleri atın bir kenara. Ucuz ve köhne yorumcuların televizyonlarda söylediklerini fırlatın boşluğa. Biz varız, Türkiye için hazırız.

Biz güçlüyüz, Türk milleti için dava ve demokrasi nöbetindeyiz” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’YLE PKK BİR VE AYNIDIR. İKİSİ DE TÜRK, TÜRKİYE VE DİN DÜŞMANIDIR”

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da son iki asrın en dehşet verici işgal girişimiyle karşılaştığını belirten Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Az daha vatanımızdan oluyorduk. Az kalsın iç savaş şartlarına giriyorduk. Söyleyiniz bana, vatanımız elimizden kayıp gitseydi ne yapacaktık, nereye gidecektik, ecdada ne diyecektik? İstanbul’da müstevlilerin bayrakları asılsaydı bunu tarihe, bunu şehitlerimize nasıl anlatacaktık? FETÖ’yle PKK bir ve aynıdır. İkisi de Türk, Türkiye ve din düşmanıdır. HDP, FETÖ’nün yükselen yıldızıdır. Allah korusun, 15 Temmuz başarılı olsaydı, PKK doğudan, FETÖ batıdan Türkiye’yi istila etmeyecek miydi? Esaret altına girmeyecek miydik? Suriyeli mültecilerin durumuna düşmeyecek miydik? Anadolu karanlığa gömülmeyecek miydi? Ne çabuk unutuldu o meşum ve melanet gece? FETÖ’cüler Avrupa ülkelerinde, ABD’de el üstünde, rahat ve lüks hayatın içindedir. Hainler villalara yerleşmişler, ihanetleri ödüllendirilmiştir. Meselenin püf noktası FETÖ ve PKK’nın tez ve hedeflerine müzahir hareket eden siyaset defolarının bugün meydanlara yüzsüzce çıkmaları, milletimizi kandırmaya tevessül etmeleridir. CHP’ye bakınız bunu görürsünüz. İP’e dikkat ediniz aynısına şahit olursunuz. HDP zaten sicili belli terör aparatıdır”

“AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYMAYAN İNCE’NİN FRENİ PATLAMIŞ, DENGESİ BOZULMUŞTUR”

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Adaylarını eleştiren Bahçeli, “Bunların Cumhurbaşkanı adayları ise adeta hilkat garibesi, felaket tellalı, hıyanet çığırtkanı, Pensilvanya acenteleridir. Türkiye’nin maruz kaldığı açmaz yüreklerimizi sızlatmaktadır. HDP tutuklu bir PKK’lıyı Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmış, hiç kimseyi şaşırtmamıştır. İnce işçilikle Türkiye’nin altını oyan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, terörle mücadelede kahramanlık gösteren bir komutanımızın apoletlerini sökmeyi vaat ediyor. Kandil, İmralı ve Pensilvanya’ya el sallıyor. Sözde Kürt sorununu tanıyor. Kırmızıçizgileri olmadığını anlatıp bisikletle yalan turu atıyor. Beyaz Türk-zenci Türk sözleriyle bölücülük yapıyor. Bu hadsiz ve seviyesiz sözler büyük bir bühtandır. İncelip ahlaken kopan bu şahsa diyorum ki, Türk’ün beyazı-zencisi olmaz, tarih boyunca da olmamıştır. Ya Türksün’dür, ya da değilsindir. Ya adamsındır, ya da ar damarı çatlak bir bedbaht. Neyin beyazı, neyin zencisi, her yeriniz simsiyah olmuş farkında değilsiniz. Ne konuştuğunu bilmeyen, ağzından çıkanı kulağı duymayan İnce’nin freni patlamış, dengesi bozulmuştur. İşte bu tablo karşısında Cumhur İttifakı Türkiye’nin gelecek umududur. 15 Temmuz’dan sonra yeni bir hükümet sistemine geçilmesi zorunluydu.

Türkiye’nin rahat bir nefes alması, güvenlik ve beka tehditlerine karşı güç birliği yapılması kaçınılmaz bir ihtiyaçtı. 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla bu birlikteliğin temeli atılmıştır. 16 Nisan Halkoylaması’yla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne milletimiz evet demiştir. Terörizme karşı ortak bir refleks gösterilmiştir. Siyasi ve ekonomik saldırılarına karşı Cumhur İttifakı doğmuştur. CHP’de umut yoktur.

İP’de hayır yoktur. HDP ve diğerlerinde gelecek ve huzur yoktur. Her birisi Türkiye karşıtlarıyla aynı kümede toplanmışlardır. FETÖ’ye olur vermişlerdir. PKK’ya sessiz ve tepkisiz kalmışlardır. Afrin Zeytin Dalı Harekatına karşı çıkan bu sefillerdir. Beka mücadelemizi sulandırmaya çalışan bu densizlerdir.

Türkiye’yi geri götürmeye heves eden bu omurgasızlardır. Bunlar karşısında Türk milletinin ve Türkiye’nin tarihi haklarını savunacak irade ise Cumhur İttifakı’yla tecelli etmiştir. Ve Cumhur İttifakı devam edecek, yıpratılmasına izin verilmeyecektir” açıklamalarında bulundu.

“AL BAYRAĞIMIZ ENİNDE SONUNDA KANDİL’DEKİ HAİNLERİN TEPELERİNE DİKİLECEKTİR”

Konuşmasında Kandil operasyonuna da değinen Bahçeli, “Afrin’de bayrak dikilmiştir. Allah’ın izniyle sıra Kandil’e gelmiştir. Al Bayrağımız eninde sonunda, en kısa sürede Kandil’deki hainlerin tepelerine dikilecektir. Türkiye’yi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

“Son bir haftada muhtemel tahrik ve oyuna gelmeyiniz”

Partililere uyarılarda da bulunan Bahçeli, “İkazla söylüyorum, sandıklara sahip çıkınız. Sandıkları asla boş bırakmayınız. Vatandaşlarımdan ricam oylarını mutlaka kullanmaları, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmalarıdır. Son bir haftada muhtemel hiçbir tahrik ve oyuna gelmeyiniz. Hiçbir tezvirata aldırmayınız. Milliyetçi Hareket Partisi kazanacak, Türk milleti kazançlı çıkacaktır. Millet aklıyla bezenmiş Cumhur İttifakı 24 Haziran’da alının akıyla sonuca ulaşacaktır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini

"24 HAZİRANDA UYGULAMAYA KONULACAK OLAN AY YILDIZ SİSTEMİDİR"

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ay yıldızlı bir örnek ile anlatan Bahçeli önce kırmızı bir kart göstererek bunun bağımsız yargı ve kuvvetler ayrılığının önemli bir unsuru olduğunu söyledi. Ardından üzerinde hilal bulunan bir kırmızı kart çıkaran Bahçeli, bu kartın da kuvvetler ayrımının yasama, denetim unsuru olduğunu söyledi. Üzerinde yıldız amblemi bulunan bir kart çıkartan Bahçeli, bunun da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini temsil ettiğini anlattı. MHP lideri son olarak, Türkiye bayrağının olduğu kartı çıkararak bunun 24 Haziran’da uygulamaya konulacak olan ay-yıldız sistemi olduğunu söyledi. Bahçeli’nin bu anlatımı salonda partililerden büyük alkış aldı.

(Tahsin Ay/İHA)

Kaynak: iha