Bahçeli, konuşmasında "Afrin, 2014 yılından itibaren PKK/PYD’nin istilasına uğramıştır. Pek tabii olarak Afrin Suriye’nindir. Ancak Suriye yönetimi terörizmle işbirliği yaparsa, tarih yeniden canlanacak, hatıralar bir kez daha ayaklanacak, tam yüz yıl önce bıraktığımız toprakların en azından istikrara, huzura, barışa kavuşuncaya kadar emanetimizde tutulmasının hakkı doğacak, önü açılacaktır. Kaldı ki arzumuz budur, olması gereken budur." dedi.

Kadına şiddetle ilgili konuşan Bahçeli, "Bizleri televizyondan, radyo kanallarından, sosyal medyadan takip eden vatandaşlarımıza hürmetlerimi gönderiyorum. Gelişmelerle ilgili malumat sahibi olmak anlamlıdır, asıl anlamlı olansa bu gelişmeleri anlayarak, istikamet çizmektir. 8 Mart'ta kadınlarımız konuşuluyor. Kadın hakları ile ilgili herkes yer kürenin her yerinde görüşlerini paylaşıyor.

8 Mart 2018'de Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle münazara, panel hatta münakaşa yapılacaktır. Kadın diyince ne anlamalıyız. Anne, ebeveyn mi? Eşine destek veren bir fedakarlık anıtı mı? Kadını nasıl tarif etmeliyiz? Namus, ar timsali mi?

En temel sorun, en bariz ayıp kadının bir insan olduğu unutuluyor. Her kadın her şeyden önce bir insandır. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, 'Kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu' diyerek konuya çok doğru yaklaşmıştır." dedi.

"HAPİSSE HAPİS, HADIMSA HADIM, İDAMSA İDAM, GEREĞİ NEYSE YAPILMALIDIR"

Kadın cinayetlerine ve istismarlara değinen Bahçeli, "Fiziksel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz. Dilde sürekli kadına şiddet vardır, bunlarla nasıl yüzleşeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları vardır. Bu çığlık masumdur. Bu yılın ocak ayında 28, şubat ayında 47 kadın cinayeti işlenmiştir.

376 kız çocuğu cinsel istismarın hedefi olmuştur. İstismarcılar sonuna kadar cezasını çekmeli ve iyi hal falan da kullanılmamalı. Her şeyden malumat sahibi olurken, duyduğumuz kadına şiddet tablolarına ne kadar sessiz kalacağız? Aydınız, moderniz diye afra tafra satanlar kadınları sadece çıkarları doğrultusunda akıllarına getiriyorlar. Diğer taraftan meczubun birisi çıkıyor, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmelerini tavsiye edebiliyor. Tuhaf yanı ise bunu din ve diyanet adına yapabiliyor. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının binmesinin sakıncalarından utanmadan sıkılmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliyor.

Ne ara bu kadar sapık türedi. Hangi ara ahlaksızların, alçakların sesi çıkmaya başladı. Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir ve hiçbir ihanet cezasız bırakılmamalıdır. Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam. Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır.

Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi.

 "100 YIL ÖNCEKİ TOPRAKLARIMIZIN BİR KISMINI EMANETEN DE OLSA ELİMİZDE TUTMANIN YOLU AÇILACAKTIR"

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendiren Bahçeli, "Mukedderatımızla ilgili kurulan sahne Afrin'dedir. Türkiye, esneme göstermeden, alttan almadan, dik duruşunu sergilemelidir. Bir vatana sahip olmak kolay değildir, sonuçları vardır. Bir devlete sahip olmanın bedelleri vardır. Sevr hayaleti adeta peşimizden geliyor.

Bugünün ciddiyetini kavramalıyız. Geçmişten dersler çıkarmalıyız. Artık bıçak kemiktedir, mızrak çuvaldan çıkmıştır. Tehditlerin cesareti gittikçe dalga boyuna dönüşmüştür. 45 günü geride bırakılan Zeytin Dalı Harekatı'na takdir edilecek bir şuur ve planlama ile devam edilmektedir. Al bayrak Raco'ya dikilmiştir. Buradaki tuzaklanmış patlayıcılar sabırla temizlenmektedir.

Raco ve Cinderes'e ulaşan karayolları da kontrol altına alınmıştır. Afrin Suriye'nindir. Suriye yönetimi teröristle iş başı yaparsa. 100 yıl önceki topraklarımızın bir kısmını emaneten de olsa elimizde tutmanın yolu açılacaktır. Suç ortakları belirginleşmmiştir. Masumların kanını döken barbarlar, söz konusu Türkiye olunca bir araya gelmişlerdir.

Türkiye'ye iftira atan iç ve dış mihraklar, Türkiye'nin sivil hassasiyetini ne zaman idrak edecekler. Teröristler yaşlı çoluk çocuk arkasına saklanmasa kahramanlarımızla kim baş edebilirdi? Canilerin, köstebek gibi oraya, buraya saklanması boşunadır." şeklinde konuştu.

"HALEP ORADAYSA ARŞIN ANKARA'DADIR"

Doğu Guta'daki ateşkesin uygulanmamasını eleştiren Bahçeli, "Topraklarını kana ve işgale terkeden Esad hangi yüzle konuşmaktadır? Yaklaşık 400 bin kişi Doğu Guta'da açık cezaevindedir. Suriye'de kötüleşen durum karşısında BM 26 Şubat itibarıyla en az 30 gün süreyle ateşkes ilan etmiştir. Esad'ın saldırılarının durdurulması hedeflenmiştir.

Durduruldu mu hayır, duracak gibi mi, hayır. Doğu Guta'da ateşkes ilan ediliyor. Esad aralarında çocukların da bulunduğu 700 kişi katlediyor, hem de bunu dünyanın gözü önünde yapıyor. Halep oradaysa, arşın Ankara'dadır. Ya ABD'li sözcülere ne demeli bunların zilletini nasıl izah etmeli. Hamurunda varsa insanın eşeklik baki kalır.

BM ateşkes raporunda Afrin'e en ufak bir atıf yoktur. Olsa ne yazacaktır. Türkiye bir savaşın tarafı değildir. BM haklarımızı yerine getiriyoruz. ABD'nin BM kararını çarpıtması hezeyandır. Türkiye'ye Münbiç'in yarı yarıya kontrol edilmesini teklif eden ABD yanlıştadır. YPG/PKK'yı Fırat'ın doğusuna gizlemek her şeyi çözecekmidir. YPG, Fırat'ın doğusuna geçince sütten çıkmış ak kaşık mı olacaktır? Bu işin doğusu, batısı yoktur. Afrin temizlenir temizlenmez, Münbiç gündeme alınmalı, teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalı. Fıratın kıyılarına hepsi gömülmelidir. İhanete merhamet zaaf doğuracaktır.

"AFRİN'DE YÜRÜMEZ, MÜNBİÇ'E HİLALİ DİKMEZSEK, ANKARA'DA BOĞULURUZ"

ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya desteği ile ilgili de açıklamalar yapan Bahçeli, "Silah sevkiyatları sürerken YPG'lilere uluorta bomba eğitimi vererek sosyal medyadan paylaşım yapmaktadır. Pasifik'teki Guam Adası'nda eğitim alan teröristler bölgeye tetikçi olarak gönderilmektedir. Çevremizde ajandan geçilmemektedir. Onlarca ülkelerden gelen istihbarat ajanları kanlı arayışları için YPG'ye katılmışlardır.

Son hain yok edilene kadar geri adım atmak, durmak seçenek dışıdır. ABD'ye sesleniyorum; dolanbaçlı yollara girmeyin, düşmansanız adam gibi düşman olun, müttefikseniz mertçe yanımızda olun. Ya göründüğünüz gibi olun  ya da olduğunuz gibi görünün.

Ayak oyunlarına girmeyin. Türk Milleti'nin aklıyla alay eden yanlış hesap yapar. Bu hesap muhattaplarına pahalıya patlar. Azdan az çoktan çok gider. Terörle mücadeleyi bırakın, müzakereye dönün demek marazidir. Operasyonlar Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı yürütülmektedir. Afrin'de yürümez, Münbiç'e hilali dikmezsek, Ankara'da boğuluruz.

Hedef budur. Putin'in dünyanın her yerini vuracak nükleer füze yaptıklarını söylemek geleceğin karanlığını göstermektedir. İnanıyorum ki, Afrin sokak sokak temizlenecek. Kanlı teröristlerin beli zorlaya zorlaya kırılacaktır. ABD lafa gelince müttefiktir. Söz diyor yapmıyor, vaad ediyor yapmıyor. İsrail gözlerini Suriye'ye çevirmiş beklemektedir. İran Şii milislerle Suriye'yi karıştırmaktadır. Rusya ise, akşam başka sabah başkadır." dedi.

"ALMANYA'NIN ALTIN FIRSAT ÖNÜNDEDİR"

Salih Müslim'in iade talebi ile ilgili konuşan Bahçeli, "Çekya teröriste destek vermiştir. Türkiye, teröristin iadesi Almanya'dan talep etmiştir. Almanya'nın altın fırsat önündedir. Ya Salih Müslim'i teslim edecek, ya ilişkilere darbe vuracaktır. İnsan haklarını savunan hiçbir ülke teröristleri koruyamaz. Terörizmin ortadoğuyu ne hale getirdiği aşikardır. Emperyalizmin karanlık senaryosu ya bölgeyi tamamen kuşatacak, ya zalimler tekrar yenilgiye uğratılacaktır. Türkiye, şart ve gelişmeler karşısında kendi söktüğünü kendi dikmek zorundadır. Bizim jeopolitik dinamiğimiz bin yıldır Anadolu'dur. Kaynağımızdan kopmazsak,  kardeşliğimizden ayrılmazsak, 7 düvel gelse yine akıbeti geçmişteki gibi olacaktır." ifadelerini kullandı.

MHP'nin 12. Olağan Kurultayı ile ilgili konuşan Bahçeli, "Milli duruş dedik, milletimizi durdurmak isteyenleri durdurduk. Ya milli duruş, ya milli devriliş ortası yoktur. Ya beka ya millete cefa başka çıkışı kalmamıştır. Nefesleri yettiği kadar koştursunlar. Biz cumhur ittifakı diyoruz, Türk milletine karşı küresel suikastın karşısında duruyoruz. 12. Olağan Büyük Kurultayımız yoğrulma kurultayı olacaktır. Önümüzdeki hafta Çanakkale ruhu ile yapılacak kurultaya milletin her ferdini davet ediyorum. Afrin'deki şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz fatiha ile, dua ile anıyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim