Habertürk-Show TV ortak yayınında Dilem Arslan Yılmaz'ın sorularını cevaplayan Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceden istihbarat aldıysa, 4 ay boyunca tedbir almama acziyetinde bulunduğunu kaydetti. Terörle mücadelede esas önemli olanın istihbarat olduğunun altını çizen Bahçeli, “Bombalar Ankara'ya taşınıyorsa burada bir zafiyet vardır. Bizim bilmediğimiz bir şey varsa, öğrenebilmek için iktidarın açıklamalarını beklemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı ilk defa bir anayasal görev üstlenmiş, DDK'yı görevlendirmiş. Bu hayırlı bir adımdır. DDK önemli bir kuruldur. Ne milleti ne de Sayın Cumhurbaşkanı'nı fazla bekletmesinler, gereğini yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

BASINA YASAK GETİRİLMEMELİ

Devlet Bahçeli, iki bakanın istifasının ise ‘gerekli olmadığını' anlattı. Emniyetteki görevden almaların ise toplumu rahatlattığını ileri sürdü. Basına yasak getirilmesinin ise doğru olmadığını anlattı: “Olayın aydınlatılmasındaki basın görevi sınırlandırılmamalı. Basının, konunun üzerine gitmesine imkân sağlanmalıdır.”

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞSEK NE OLACAK?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini reddetmesini ise, “Kılıçdaroğlu, Başbakan'dan görüşme talebi almıştır ve gitmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, toplantıdan sonra toplantının detaylarını paylaşmıştır. MHP, zamanlama açısından bunun doğru olmadığını söylemiştir. Muhalefet olarak görüştük, dertleştik, ne olacak? Faydası olsa Fizan'da da olsa giderim.” sözleriyle açıkladı.

MERAL AKŞENER'İ LİSTEYE BEN ALMADIM

AKP'ye katılarak seçim hükümetinde görev alan Tuğrul Türkeş'in sorulması üzerine şöyle konuştu: “Tuğrul Türkeş'in ayrılması bizden sebep değildir. Akşener'i listeye almayan benim. Nedeni ulu orta konuşulacak şeyler değil. Hanımefendi biraz dinleneceklerdir. Öteki (Sinan Oğan) zaten başvuru yapmamıştır. Partimizden ihraç edilmiştir.”

BAHÇELİ O ÇANTAYI CANLI YAYINDA AÇTI

Devlet Bahçeli, televizyon programına Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede yanında bulunan siyah çantayla geldi. Bahçeli, medyada gündem konusu olan çantanın içeriğine de açıklık getirdi. Bahçeli'nin içeriğini açıkladığı çantada şunlar vardı: Çözüm süreci aldatmacasının sona erdirilmesi. PKK'ya işlem neden yapılamıyor? Açılım ve çözüm bloku. Koalisyon protokolü için önerilemiz, yani iki partiyle koalisyon nasıl olur? Bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumlar. MHP-AKP koalisyonunda bakanlık dağılımı.

Editör: TE Bilişim