Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısından konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
Bugünkü konuşmamda yer vermeyi düşündüğüm ana gündem konularına geçmeden evvel, arka arkaya yüreğimize ateş düşüren şehadetlere değinmek istiyorum. Önceki gün bir bir helikopter dört kişilik mürettebatıyla havalandıktan sonra kaza kırıma uğramıştır. Ciğerlerimizi dağlayan bir diğer acı haberde Sivas’tan gelmiştir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane programında görev yapan polislerimizi malatya’ya götüren üç otobüsten biri devrilmiştir. Bu kahredici kazada polis mensupları şehit olmuş, 35 polisimiz de yaralanmıştır.
 
‘HDP Anayasa ve yasalara karşı gelmiştir’
 
Türkiye’nin iç huzurunu çekemeyen, iç barış ortamını hazmedemeyen odaklar Kobani bahanesiyle sokaklara dökülmüştür. 6 Ekim’den 11 Ekim’e kadar süren şiddet yağma vakaları milletimizi endişeye sevk etmiştir. Kontrollü ve planlı sokak eylemleri vatanımızın tertemiz havasını kirletmiştir. Mübarek kurban bayramını idrak ettiğimiz 6 ekim akşamı PKK şubesi HDP yandaşlarını sokağa alan tutmaya harekete geçmeye çağırarak olayların fitilini ateşlemiştir. Terörizmin siyasetteki piyonları her yer kobani açıklamalarıyla Türkiye’yi karıştırmak için alçakça provokasyon yapmışlardır. HDP anayasa ve yasalara alanen karşı gelmiş şiddet ve vahşete çok net bulaşmıştır.
 
‘PKK ile arasına mesafe koymayan...’
 
Bir siyasi partinin anayasa ve yasaları kasten çiğnemesinin hukuk devletinde bir karşılığı demokrasi nezdinde bir diyeti vardır ve bellidir. Dört günlük karanlığa sürüklenmesinde mazbatalı bölücülere başta gazi meclis ardından adalet ve yargı camiası inanıyorum ki suskun kalmayacaktır. PKK ile arasına mesafe koymayan milli ve üniter devletimizi yıkmaz, vatanımızda kaos çıkarmak için fitne yayanlara hukuku öğretmek kaçınılmazdır.
 
Kobani düşerse ankara düşer diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Bu memleketin suyunu içen ekmeğini yiyen güruhun kan dökmesinin özgürlükle insan haklarıyla nasıl bir bağı olacaktır? Askeri taşlayan polise tokat atan omurgasızların, gazi meclis’te bulunmaları demokrasiye ihanettir. Kandil’deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak bizim için başı başına züldür.
 
‘Haramla kursaklarını doldurmuştur’
 
Her şey berraktır kıvırmaya çarpıtmaya kimse karıştırmamalıdır. Ülke içinde yuvalanmış kapalı devre çalışan örgüt ve güçler AKP’nin yolundan giderek şehirlerimizi ateşe vermişlerdir. Bu süreçte ne dediği ne söylediği nereye gizlendiği belli olmayan başarısız ve yetersiz içişleri bakanı vahim bilançoyu açıklamıştır. Misliyle cevap vermekten bahseden bu bakan geri plana çekilmiştir. PKK’lılar kobani bahanesiyle 37 ilimizde 1419 olay çıkarmıştır. 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası kundaklanmıştır. Şu caniliğe barbarlığa bakın ki çocuk yuvaları bile saldırıya uğramıştır. Hırsız ve hainler haramla kursaklarını doldurmuştur.
 
‘Sızlanma olarak görüyorum’
 
Türkiye silahlanan hainlerin nefretiyle sarsılmıştır. Bitiyor denen terör şehirlere üşüşmüş, övülen sözde çözüm süreci haydutları yüreklendirmiştir. Her şey bunlarla sınırlı kalmamıştır. Türk bayrağı Atatürk büst ve heykelleri peş peşe ateşe verilmiştir. MHP olarak milletin kutsal miras ve kazanımlarına saldıranlara şiddetle kınıyor lanetliyoruz. HDP başkanının batıdan doğuya destek gelmesin diye söylediklerini bir bölücünün kurnazca dile getirdiği sızlanma olarak görüyorum. 
 
‘Kanlı ellerini Türk bayrağına uzattılar’
 
Türkiye’nin sahipsiz olduğunu düşünmesin. Aziz milletimizin korktuğunu sananlara tavsiyem geçmişimizdeki en karanlık dönemlerde milli ruhun nasıl ayağa kalktığına bakmalarıdır. AKP’nin çözüm ortakları, çözüm kadrosu, Kobani aşısıyla çılgına düşünmüştür. Kobani için timsah gözyaşı dökenler milli servete ihanet etmiştir. Ne Erdoğan ne Davutoğlu milli değerlerimizin arkasında duramamıştır. 63 sözde akilden tek bir ses işitilmemiştir. IŞİD Kobani’yi vurduğu zaman etek giyen maske takan taşı sopalı molotoflu militanlar kanlı ellerini Türk bayrağına uzatmışlardır.

Editör: TE Bilişim