Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım öncesi son gün Adana'da hemşerileriyle buluştu. Coşkulu şekilde karşılanan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvetten yargılanmaktan kurtulmak için AKP'nin tek başına iktidarı istediğini aktardı. Maliyeti çok tartışılan Ak Saray'ı ise, Cumhuriyet ve demokrasi müzesi yapacaklarını anlattı.

AKP'nin 7 seçimlerinden sonra hükümet kurmaya niyetli olmadığını belirten Bahçeli, kendilerine göstermelik ziyaretlerde bulunulduğunu kaydetti. Kendilerine azınlık hükümeti, erken seçim ve seçim hükümetine destek teklif edildiğini, MHP'nin bunlara hayır dediğini söyledi. Davutoğlu'na koalisyon görüşmelerinde ilk olarak Anayasa'nın ilk 4 maddesini hatırlattığını belirten Bahçeli, “Serok Ahmet yutkundu, evet diyemedi, hayır da diyemedi.” şeklinde konuştu. Davutoğlu ile görüşmelerinde 17-25 Aralık sürecinin yargılanmasını şart koştukların anlatan Bahçeli, ”Ucu nereye dayanırsa dayansın, ister Bilal'e ister Recep Tayyip Erdoğan'a.” dedi. Erdoğan'ın Çankaya'ya göre gönderileceğini, kaçak Saray'ın ise Cumhuriyet ve Demokrasi müzesi olacağını belirtti.

AKP'lilere seslenen Bahçeli, ”Siyasette vazgeçilmez kimse yoktur. Recep Tayip Erdoğan vazgeçilmez diyerek Türkiye'yi kardeş kavgasına sürüklemeyin. Türkiye'yi zorlar, tek başına AKP için her yola başvurursanız bunun sonu felakettir. Erdoğan güç çılgını olur, her yola başvurabilir hale gelirse felaketin fişeği ateşlenmiş demektir. Bu yol tehlikedir, felakettir.“ dedi.

Türkiye'de bir sessiz öfkenin var olduğunu belirten Bahçeli, “Sessiz öfke bir yerde patlayacaktır, Allah vere 1

Kasım'da sandıkta Sandık da patlarsa AKP'ye ‘Abbas yolcu' diyebilirsiniz. Patlama sokakta olursa Allah korusun felaket olur” dedi. Havuz medyası aracılığıyla toplumun bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kaldığını belirten Bahçeli, “Havuz medyasıyla hesaplaşacağız.” diye konuştu.  

PKK'nın temel kuruluş felsefesinin ayrı bir Kürt devleti kurmak olduğunu kaydeden Bahçeli, örgütün bu amacından vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini anlattı. Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın çözüm sürecindeki rolü nedeniyle Kırıkkale'den aday olamadığını, Van'a giderek PKK'nın oylarına talip olduğunu kaydetti. İktidarın çözüm sürecinde PKK'nin güç kazanmasına göz yumduğunu belirten Bahçeli, “Analar gece gündüz ağlamaktadır. Cumhurbaşkanı sessiz, onun vesayeti altındaki Serok Ahmet sessiz.” dedi.  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine Başbakanlık teklifini hatırlatan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakanlığa kanacak çocuk mu? Bu ne saygısızlık.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim