Kilo verdiği gözlenen Bahçeli, konuşmasını kürsüde oturarak yaptı. Grup salonunda slogan atılmasına izin vermedi. Konuşmasında çözüm süreci ve terör olayları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. MHP'deki kayyım süreciyle ilgili değerlendirmede bulunmadı. Çözüm sürecinde PKK'nın güç kazandığını, şehirlere yığınak yaptığını anlatan Bahçeli, Sur ve Cizre'nin arkasında Oslo'da verilen sözlerin olduğunu savundu. Şehirlere yığınak yapılırken AK Parti hükümetinin nerede olduğunu sordu. Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

ANALAR HER GÜN AĞLIYOR: “Türkiye'de siyaset alabora olmuştur. Türkiye'de itiraf edilmemiş bir yönetim boşluğu vardır. Özellikle Sur ve Cizre'den her gün şehit haberleri gelmektedir. Analarımız her gün ağlamaktadır. Çözüm sürecinden azami ölçüde istifade eden terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'ya silah ve bomba depolamış, militan kadrosunu doldurmuştur.”

PKK KAN DÖKERKEN, ERDOĞAN SALTANAT SÜRÜYOR: “Bunlar oluyorken AKP hükümeti neredeydi? Başbakan hangi kürsüde ahkam kesiyor, hangi salonda konuşuyordu? Ya Cumhurbaşkanı ne yapıyordu? Ne yaptığını ben sizlere söyleyeyim; keyfî ve totaliter bir yönetim modeli bina etmek için çırpınıyordu. PKK kan dökerken; Erdoğan Şili'ye, Peru'ya, Ekvador'a, Senegal'e uçuyor, saltanat sürüyor, gezip tozuyordu. Hatta zırhlı makam araçlarını yüz binlerce dolar maliyetle okyanusun üstünden uçuruyordu. Ülkesi kan çukurunda, ölüm vadisinde, cinayet batağında olan bir Cumhurbaşkanı'nın yaptıklarına bakınız.”

ÇÖZÜM SÜRECİ, KOMADA OLAN PKK'YA YARADI: “20 Temmuz'dan bu tarafa 291 evladımızı şehit verdik. Türkiye yanıyor. Ne yazık ki, düne kadar PKK'ya gösterilen yoğun sevginin bedelini milletçe ödüyoruz. Çözüm süreci tamamıyla komada bulunan PKK'ya yaramış, canlandırmış, büyütmüş, silahlandırıp azdırmıştır. Bugünkü ortamda, Sur ve Cizre başta olmak üzere, şehirlere kadar terör inmiş, sokak savaşı çıkmışsa, bunun gerisinde Oslo'da verilen sözler vardır. İmralı'da kurulan pazarlık masaları al bayrağa sarılı tabut olarak fatura edilmiştir. Dolmabahçe'de AKP-PKK buluşmasıyla ilan edilen ihanet mutabakatının sonuçları Cizre'de, Sur'da görülmüştür.”

Editör: TE Bilişim