4 bin 572 gün israf edildi

Yozgat mitinginde iktidarın umutlarla oynadığını, yalan konuştuğunu, hayalleri kararttığını vurgulayan Devlet Bahçeli, Türkiye’nin 4 bin 572 gününün AKP zihniyeti ile israf edildiğini iddia etti. Bahçeli, iktidara geldiklerinde yolsuzluk, yoksulluk ve terörle mücadele sözü verdi.

Bahçeli, Davutoğlu’na bu kez Yozgat’tan yüklendi: AKP, umutlarla oynuyor. Serok Ahmet gerçekleri çarpıtarak nereye varacak?

Koltuk için vatandaşı aldatmaya ne hakkı var?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yozgat’ta düzenlediği mitingde AKP iktidarına yüklendi. Bu seçimde artık Yozgat’ın bir karar vermesi gerektiğini belirten Bahçeli, AKP’ye oy verenlerin sabırla partilerini desteklediğini ancak bu durumdan AKP’nin şımardığını ve kontrolden çıktığını savunarak iktidar partisinin sadece istismar ettiğini, sevgi ve güvene hiçbir zaman layık olmadığını iddia etti. Yozgatlılara “Biliyorum, işsizsiniz. Tarım para etmiyor. Borçlarınızı ödeyemiyorsunuz. Hayvancılık artık karın doyurmuyor. Nüfusunuz arttı, arazileriniz küçüldü. İhtiyaçlarınız günden güne çoğaldı. Yoksulluktan yıldınız, yolsuzluktan bıktınız. Geleceğinizi borçlandınız. Her evde geleceği belirsiz bir evladımız var” diye seslenen Bahçeli, iktidarın umutlarla oynadığını, yalan konuştuğunu, hayalleri kararttığını ve geleceği riske attığını iddia etti. Devlet Bahçeli, şöyle dedi: “Size geldiler, duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara’ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar.

TÜRKİYE ZİYAN OLDU

Türkiye’nin varlıklarını kapışan yabancıların, havuzcuların, kutucuların, kasacıların, rüşvetçilerin, yolsuzluk çetelerinin, kara paracıların, altın kaçakçılarının, imar vurguncularının AKP’den memnun olduğunu savunan Bahçeli, Türkiye’nin 4 bin 572 gününün AKP zihniyeti ile ziyan olduğunu, israf edildiğini iddia etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yalan söylemekle suçlayan Bahçeli, G-3 piyade tüfeğinin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilerek, NATO ülkelerine ihraç edildiğini anımsattı. 1936 yılında tek motorlu uçağın, 1938 yılında da 6 kişilik yolcu uçağı üretildiğini, milli tank üretiminin ise 1980’li yıllarda başladığını hatırlatanBahçeli, şunları söyledi: 

“Başbakan’ın ‘Yüzde 100 Türk’ dediği Atak helikopterleri Türkiye Uçak Sanayii ve bir İtalyan firmasının işbirliği ile yapılmakta olup yüzde 60 oranında yerlidir ve henüz deneme aşamasındadır. Serok Ahmet yalan söyleyerek, gerçekleri çarpıtarak nereye varabilecektir? Koltuk için, çıkar için, ikbal için Yozgatlı kardeşlerimi aldatmaya ne hakkı vardır?” diye konuştu.

Karşı çıksalar da

İktidara geldiklerinde yolsuzluk, yoksulluk, ve terörle mücadele edeceklerinin sözünü veren MHP lideri Devlet Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini belirtti. Türkiye’yi 2023’de bölgesel güç ve küresel aktör, 2053’te de küresel güç mertebesine çıkaracaklarını ifade eden Bahçeli, emeklilere Mart ve Eylül ayında bin 400 TL olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 TL destek ödeneği verecekleri vaadinde bulundu. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 TL şehir içi ulaşım imkanı sunacaklarını söyleyen Bahçeli, “Karşı çıksalar da, itiraz etseler de, asgari ücreti net bin 400 TL’ye çıkartacağız” dedi.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Devlet Bahçeli, Yozgat’ta AKP iktidarını eleştirirken, seçim vaatlerini de yineledi. MHP lideri, şunları söyledi:

“Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. Şehit ve gazi çocuklarımızın her kademedeki eğitimini devlet üstlenecek, talepleri halinde anne veya baba mesleğine doğrudan girişlerinin önü açılacaktır. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız ya da 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz.” Bahçeli, iktidara geldiklerinde bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacaklarını da ifade etti.

Editör: TE Bilişim