Ankara'da gazeteciler ile biraraya gelen Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün muhtarlar toplantısında, "Kürtçülük ve Türkçülük yapmak bölücülüktür" ifadesini de değerlendirdi.

"Sayın cumhurbaşkanı Türkiye'deki Kürtçülük hareketinin daha iyi anlaşılması açısından ve ona karşı bir tavır koyması açısından bir ifade kullanıyor. Türkçülük çok tarihsel kavramdır. Bu milletin özellikle son 100 -150 yılına varlığını koymuş kavramdır. Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değildir. "

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi. 

"Irak ve Suriye'de korsan devletçikler kökten engelleninceye kadar MHP olarak Cumhurbaşkanının yanındayız, silahlı kuvvetlerin de arkasındayız. Bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu Bey'in de dahil olmasında bugünkü politikaları desteklemesinde yarar görüyorum."

"ECEVİT DİK DURUŞU SEVEN BİR ŞAHISTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başbakan Bülent Ecevit'e yönelik "el pençe divan duruyor" eleştirisi de Bahçeli'nin gündemindeydi.  "Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Sayın Ecevit hattı zatında dik duruşu seven bir şahıstır. O bakımdan Amerikalının karşısında el pençe anlamında bir duruş değildir. Nezaketsizlik öbüründedir. " 

"LAİKLİK AÇISINDAN HİÇBİR SIKINTI YARATMAZ"

Bahçeli, sorular üzerine müftülere nikah kıyma yetkisini düzenleyen düzenlemeyi değerlendirdi. 
"Laiklik açısından hiçbir sıkıntı yaratmaz. Her tarafta imam nikahının kıyıldığı bir ortamda kimsenin laiklik aklına gelmiyor. Müftü nikahı kıyarsa çok küçük yaşlara kadar devam edermiş öyle şey olur mu efendim. Türkiye'nin bu sorunu çözmesi lazım. Her tarafta da değişik değişik uygulamalar oluyor. Bu yapılanmaya dur demek lazım. Hanımefendiler de oldukça rahatsız ve şikayetçiler... MHP olarak biz bu yasa maddesini destekliyoruz. "

"BAŞKA PARTİLERİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAYIZ"

Bahçeli, gazetecilerin belediye başkanlarının istifasına ilişkin sorusunu da kısaca yanıtladı. "Başka partilerin içişlerine karışmayız bunu bir kurala bağlarsak MHP dibi görünmeyen kuyudan su içmez. "

Editör: TE Bilişim