Bahçeli, Durak hakkındaki iddiaların "birçok zorlamalar yapılmasına rağmen, iftiralar atılmasına rağmen" yasal olarak ispat edilemediğini belirterek, "Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir" dedi.
 
Bahçeli, partisince Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Ahmet Sapmaz Bulvarı'nda düzenlediği açık hava toplantısında 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde ve yeniden siyasetin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Bahçeli, "Birçok çevreler her zaman seçim öncesinde sözde 'kamuoyu araştırmaları yapıyoruz' diyerek özde ise bağlı oldukları siyasi partinin beslemesiyle kamuoyu oluşturmayı görev üstlenmiş olan bu zavallılar her zaman AKP veya CHP arasında milli iradeyi hapsederek bunlar kazanabilir bunlar arasında seçim sonuçlanabilir gibi sözler söylemektedirler. Ancak gerçek bu değildir. Demokratik ayıptır, bu milli iradeye saygısızlıktır. 25 tane siyasi partinin varlığını inkardır. AKP ve CHP gibi 2 parti demokratik hayatımızda var da diğerleri nerelerdedir?" diye konuştu.
 
MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ve daha sonra İçişleri Bakanlığı'nca geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile ilgili de konuşan Bahçeli, şunları söyledi:
 
"Değerleri vatandaşlarım, bir konu üzerinde durmak istiyorum. Bir şahsiyet vardı 25 yıldan bu yana Adana’da. Geçen dönem yapılan seçimde Milliyetçi Hareket Partisi'ni tercih etmiştir. MHP, bu şahsiyet ile hizmetlerinden dolayı beraber seçime girmiş ve Adana'da ilk defa Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmıştır. Ancak, bu kazanım birçok kişileri rahatsız etmiştir. MHP‘nin bu dirilişi, bu ayağa kalkışı birçok çevre tarafından kabullenilmek istenmemiştir ve kısa dönem içerisinde bazı dedikodular çıkarılmıştır. Bu dedikodular karşısında MHP ile AKP arasındaki fark hissedilecektir. O şahıs, Aytaç Durak beyefendiydi. Adana’da önemli bir başarı sağlandı ama şimdi bazı dedikodular dolaşıyor bunlar ne derece doğrudur ne kadar yanlış bilmiyoruz. Onun için istifa edeceksin aklanıp paklanıp geldiğinizde başımızın üstünde yeriniz olacak. Aradan geçen süre içerisinde birçok zorlamalar yapılmasına rağmen iftiralar atılmasına rağmen yasal olarak ispat edilememiştir. Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir. Bugünkü siyasi iktidarın ortaya koymuş olduğu hizmetlerde iyi değerlendirildiği vakit acıma yoktur adalet yoktur. Fırsat fırsattır diye talan vardır. Fırsat fırsattır diye çalan vardır. Fırsat fırsattır diye yalan vardır. Ve şimdi Recep Tayyip Erdoğan sıkışmıştır. Haydi gel Recep ağa, Adana’ya. Sizinle beraber uzun süre çalışan Aytaç Durak beraata doğru gidiyor. Adana başlattığı fakat adaletten yolu kesilmek istendiği yere artık adaletle koşarak yürüyecek."
 
KAYNAK: İHA


 

Editör: TE Bilişim